Masové kuličky s cizrnou a bazalkou
- Přidat foto
-
Reklama
Velký hrnec masových kuliček, které nejlépe chutnají s rajskou omáčkou. U nás se připravují na rodinné oslavy. Pokud chystáte na běžný oběd, uvařte poloviční dávku nebo si nechejte část do mrazničky.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Cizrnu na noc namočíme do vody. Vodu vyměníme a povaříme se solí do změknutí. Pro lepší chuť můžete vařit ve vývaru. Hotovou cizrnu sceďte a pokud jste vařili ve vývaru, vývar ponechejte na vaření masových kuliček.
2.
Cizrnu rozmixujte tyčovým mixérem na pastu. Smíchejte s mletým masem. Přidejte vejce, koření. Důkladně promíchejte.
3.
Tvarujte malé kuličky a obalujte ve strouhance. Vařte ve vroucí vodě nebo ve vývaru. Poté vmíchejte do rajské omáčky a prohřejte společně.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
30 min příprava 1 hod vaření 12 hod celkem |
Množství: | 15 × porce |
Autor: | Ráďa 78 |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 7 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
203.37 kcal |
Protein |
9.42 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
9.84 g
1.33 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
13.38 g
3.45 g
|
Reklama
Reklama