Masové kuličky s cizrnou a bazalkou

Velký hrnec masových kuliček, které nejlépe chutnají s rajskou omáčkou. U nás se připravují na rodinné oslavy. Pokud chystáte na běžný oběd, uvařte poloviční dávku nebo si nechejte část do mrazničky.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Cizrnu na noc namočíme do vody. Vodu vyměníme a povaříme se solí do změknutí. Pro lepší chuť můžete vařit ve vývaru. Hotovou cizrnu sceďte a pokud jste vařili ve vývaru, vývar ponechejte na vaření masových kuliček.
2.
Cizrnu rozmixujte tyčovým mixérem na pastu. Smíchejte s mletým masem. Přidejte vejce, koření. Důkladně promíchejte.
3.
Tvarujte malé kuličky a obalujte ve strouhance. Vařte ve vroucí vodě nebo ve vývaru. Poté vmíchejte do rajské omáčky a prohřejte společně.

Od: Ráďa 78, 20.10.2022

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 30 min příprava
1 hod vaření
12 hod celkem
Množství: 15 × porce
Autor: Ráďa 78
Cena ingrediencí: 1 × porce = 7 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
203.37 kcal
Protein
9.42 g
Sacharidy
z toho cukr
9.84 g
1.33 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
13.38 g
3.45 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama