Masové kuličky s cizrnou a bazalkou

Velký hrnec masových kuliček, které nejlépe chutnají s rajskou omáčkou. U nás se připravují na rodinné oslavy. Pokud chystáte na běžný oběd, uvařte poloviční dávku nebo si nechejte část do mrazničky.

Reklama

Ingredience

Množství na
+
  porce

Postup přípravy

1.
Cizrnu na noc namočíme do vody. Vodu vyměníme a povaříme se solí do změknutí. Pro lepší chuť můžete vařit ve vývaru. Hotovou cizrnu sceďte a pokud jste vařili ve vývaru, vývar ponechejte na vaření masových kuliček.
2.
Cizrnu rozmixujte tyčovým mixérem na pastu. Smíchejte s mletým masem. Přidejte vejce, koření. Důkladně promíchejte.
3.
Tvarujte malé kuličky a obalujte ve strouhance. Vařte ve vroucí vodě nebo ve vývaru. Poté vmíchejte do rajské omáčky a prohřejte společně.

Od: Ráďa 78, 20.10.2022

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Hodnocení:
Ohodnotit recept
Čas: 30 min příprava
1 hod vaření
12 hod celkem
Množství: 15 × porce
Autor: Ráďa 78
Kategorie a štítky:

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
203.37 kcal
Protein
9.42 g
Sacharidy
z toho cukr
9.84 g
1.33 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
13.38 g
3.45 g

Detailní rozpis

Reklama
Reklama