Domácí česneková bageta
- Přidat foto
-
Reklama
Skvělé pohoštění pro hosty nebo chuťovka k večeři. Na výrobu je jednoduchá a nejlépe chutná ještě teplá. Můžete si připravit i více kusů a dát do mrazáku, před podáváním stačí rozpéct do křupava.
Reklama
Ingredience
Na potření těsta
Postup přípravy
1.
Smíchejte mouku se solí, vlijte vlažnou vodu a do vody vysypejte droždí. Nechejte 5 minut v pokojové teplotě.
2.
Poté přidejte olivový olej, dejte těsto do robotu a nechejte 15 minut vypracovat.
3.
Dejte na teplé místo a počkejte až těsto vykyne.
4.
Připravte si 4 díly a nechejte pod utěrkou vykynout 15 minut. Mezitím smíchejte změklé máslo, prolisovaný česnek a koření.
5.
Každý díl rozválejte na placku, střed potřete náplní. Neroztírejte do okrajů.
6.
Důkladně stočte, konce zmáčkněte a dejte na plech s pečícím papírem. Znovu nechejte vykynout.
7.
Do trouby dejte dolů hrnec s vodou a rozehřejte ji na 300 °C. Jakmile voda začne vařit, snižte teplotu na 200 °C a vložte bagety. Pečte do zezlátnutí.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
20 min příprava 15 min vaření 3 hod celkem |
Množství: | 15 × porce |
Autor: | Iva V |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 3 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
197.55 kcal |
Protein |
4.15 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
27.34 g
0.12 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
7.26 g
2.62 g
|
Reklama
Reklama