Krémová polévka z pečeného patizonu s vůní provensálských bylinek

Patříte k milovníkům krémových polévek, a sice zejména právě teď - v podzimním a zimním období? Rádi zkoušíte nové chutě? Ochutnejte krémovou polévku z pečeného patizonu s vůní provensálských bylinek.

Patizon nepatří zrovna k nejznámější zelenině, avšak to je velká škoda. Nejen, že vyniká svým tvarem, jenž se podobá některé z okrasných dýní, do jejichž skupiny spadá, nýbrž i pozitivními účinky na lidské zdraví.

A teď s chutí do toho!

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Nejdříve si připravíme patizon, jenž oloupeme a vydlabeme z něj semínka i dužinu. Poté jej nakrájíme na větší kostky a tyto umístíme na alobal. Takto připravený patizon osolíme, opepříme, posypeme provensálskými bylinkami, nastrouhaným česnekem a na závěr zakápneme olejem. Vše společně důkladně promícháme, zabalíme a dáme na plech. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C, a sice zhruba 40 minut.
2.
Upečený patizon i se šťávou, kterou pustil, přendáme do hrnce a zalijeme zeleninovým vývarem.
3.
Nyní přichází na řadu ponorný mixér. Základ polévky důkladně rozmixujeme a poté jej přivedeme k varu.
4.
Do hrníčku si připravíme smetanu se lžící mouky a společně vyšleháme. Jakmile začne polévka vřít, za stálého míchání do ní přilijeme připravenou smetanu s moukou. Nyní povaříme alespoň 10 minut.
5.
Na úplný závěr do polévky přidáme nastrouhaný parmazán a dokořeníme dle chuti.

Od: marketa98, 21.10.2022

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 10 min příprava
50 min vaření
1 hod celkem
Množství: 4 × porce
Autor: marketa98
Cena ingrediencí: 1 × porce = 27 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
189.87 kcal
Protein
10.39 g
Sacharidy
z toho cukr
12.90 g
9.00 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
10.53 g
6.51 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama