Krémová polévka z pečeného patizonu s vůní provensálských bylinek
- Přidat foto
-
Reklama
Patříte k milovníkům krémových polévek, a sice zejména právě teď - v podzimním a zimním období? Rádi zkoušíte nové chutě? Ochutnejte krémovou polévku z pečeného patizonu s vůní provensálských bylinek.
Patizon nepatří zrovna k nejznámější zelenině, avšak to je velká škoda. Nejen, že vyniká svým tvarem, jenž se podobá některé z okrasných dýní, do jejichž skupiny spadá, nýbrž i pozitivními účinky na lidské zdraví.
A teď s chutí do toho!
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Nejdříve si připravíme patizon, jenž oloupeme a vydlabeme z něj semínka i dužinu. Poté jej nakrájíme na větší kostky a tyto umístíme na alobal. Takto připravený patizon osolíme, opepříme, posypeme provensálskými bylinkami, nastrouhaným česnekem a na závěr zakápneme olejem. Vše společně důkladně promícháme, zabalíme a dáme na plech. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C, a sice zhruba 40 minut.
2.
Upečený patizon i se šťávou, kterou pustil, přendáme do hrnce a zalijeme zeleninovým vývarem.
3.
Nyní přichází na řadu ponorný mixér. Základ polévky důkladně rozmixujeme a poté jej přivedeme k varu.
4.
Do hrníčku si připravíme smetanu se lžící mouky a společně vyšleháme. Jakmile začne polévka vřít, za stálého míchání do ní přilijeme připravenou smetanu s moukou. Nyní povaříme alespoň 10 minut.
5.
Na úplný závěr do polévky přidáme nastrouhaný parmazán a dokořeníme dle chuti.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
10 min příprava 50 min vaření 1 hod celkem |
Množství: | 4 × porce |
Autor: | marketa98 |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 27 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
189.87 kcal |
Protein |
10.39 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
12.90 g
9.00 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
10.53 g
6.51 g
|
Reklama
Reklama