Vepřová plec na kari a pórku
- Přidat foto
-
Reklama
Šťavnaté, měkké kousky vepřového masa ve smetanové omáčce s chutí po kari a pórku. Jako přílohu doporučuji vařenou rýži ale kdo má rád, může si omáčku dát i s knedlíkem.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Maso si opláchneme a nakrájíme na malé kostičky. Osolíme, opepříme.
2.
V hrnci si rozehřejeme olej, vložíme na kostky nakrájenou cibuli a restujeme.
3.
Zhruba po 5 minutách přidáme maso a ze všech stran ho důkladně opečeme.
4.
Přisypeme kari koření, rychle osmahneme a zalijeme vodou. Vlijeme sójovou omáčku, přivedeme k varu a pod poklicí dusíme zhruba 30 minut.
5.
Pórek si opláchneme, rozkrojíme na půl a nakrájíme na kousky. Po 30 ti minutách vložíme k masu a společně vaříme do úplného změknutí masa.
6.
Mouku si rozmícháme ve vodě, vlijeme k masu. Přilijeme smetanu a necháme provařit zhruba 10 minut.
7.
Podle chuti dokořeníme a můžeme podávat s vařenou rýží a při podávání posypeme nakrájeným pórkem.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
5 min příprava 1 hod vaření 1 hod 5 min celkem |
Množství: | 3 × porce |
Autor: | Petuler |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 39 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
597.62 kcal |
Protein |
39.22 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
30.54 g
10.64 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
35.00 g
14.60 g
|
Reklama
Reklama