Zeleninová pomazánka se sýrem

Zeleninová pomazánka je výborná na chlebíčky, ale ještě lepší s čerstvým pečivem na svačinu nebo večeři. Nejlepší je vychlazená a uležená z lednice, ale to se u nás nikdy nestihne. Jakmile ji připravíme, hned je pryč.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Mrkev a celer si očistíme od slupek a omyjeme.
2.
Mrkev, celer, sýr, česnek si nastrouháme na jemném struhadle a vše vložíme do misky.
3.
Osolíme, opepříme, přidáme citronovou šťávu.
4.
Vložíme majonézu společně s jogurtem a dobře promícháme.
5.
Můžeme přidat jarní cibulku, nasekanou petrželku nebo na jemno nakrájený pórek. Hotovou pomazánku necháme uležet v lednici a podáváme s čerstvým pečivem.

Od: Petuler, 25.10.2022

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 20 min příprava
20 min celkem
Množství: 8 × porce
Autor: Petuler
Cena ingrediencí: 1 × porce = 6 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
136.31 kcal
Protein
4.31 g
Sacharidy
z toho cukr
5.35 g
2.71 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
10.50 g
3.57 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama