Velký dvoubarevný dort

Dort na velkou rodinnou oslavu připravený ze dvou vysokých korpusů. Nejsou z klasického piškotového těsta, dort není suchý. Na náplň a ozdobení je možné použít jakýkoliv oblíbený krém. Dort na ilustraci je zdobený klasickým máslovým krémem s potravinářským barvivem v kombinaci se šlehačkou a ztužovačem.

Reklama

Ingredience

Korpus 1

Korpus 2

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Každý korpus se připravuje a peče zvlášť.
2.
Bílky se vyšlehají se špetkou soli do tuhého sněhu. V robotu se šlehají žloutky s cukry, šlehejte dlouhou dobu, dokud hmota nezbělá (např. 10 minut). Pak postupně zašlehejte horkou vodu a olej.
3.
Do směsi vmíchejte mouku smíchanou s práškem do pečiva. Vymažte dortovou formu máslem. Nakonec se opatrně vmíchá sníh.
4.
Vlijte do dortové formy. Dejte do trouby rozehřáté na 180 °C, ihned snižte teplotu na 150 °C. Pečte 40 minut. Krájejte až po úplném vychladnutí.
5.
Druhý korpus se dělá stejně jako první, ale vynechá se vanilkový cukr a přidá se mandlové aroma. Těsto se obarví potravinářským barvivem rozpuštěným ve lžičce vody. Na růžovou barvu je použila 1/3 čajové lžičky červeného barviva.
6.
Po vychladnutí rozřízněte korpus na 3 části a střídejte barvy. Naplňte máslovým krémem.

Od: Iva V, 30.10.2022

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 1 hod příprava
1 hod vaření
12 hod celkem
Množství: 20 × porce
Autor: Iva V
Cena ingrediencí: 1 × porce = 3 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
240.50 kcal
Protein
4.61 g
Sacharidy
z toho cukr
38.56 g
23.12 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
7.63 g
1.36 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama