Velký dvoubarevný dort
- Přidat foto
-
Reklama
Dort na velkou rodinnou oslavu připravený ze dvou vysokých korpusů. Nejsou z klasického piškotového těsta, dort není suchý. Na náplň a ozdobení je možné použít jakýkoliv oblíbený krém. Dort na ilustraci je zdobený klasickým máslovým krémem s potravinářským barvivem v kombinaci se šlehačkou a ztužovačem.
Reklama
Ingredience
Korpus 1
Korpus 2
Postup přípravy
1.
Každý korpus se připravuje a peče zvlášť.
2.
Bílky se vyšlehají se špetkou soli do tuhého sněhu. V robotu se šlehají žloutky s cukry, šlehejte dlouhou dobu, dokud hmota nezbělá (např. 10 minut). Pak postupně zašlehejte horkou vodu a olej.
3.
Do směsi vmíchejte mouku smíchanou s práškem do pečiva. Vymažte dortovou formu máslem. Nakonec se opatrně vmíchá sníh.
4.
Vlijte do dortové formy. Dejte do trouby rozehřáté na 180 °C, ihned snižte teplotu na 150 °C. Pečte 40 minut. Krájejte až po úplném vychladnutí.
5.
Druhý korpus se dělá stejně jako první, ale vynechá se vanilkový cukr a přidá se mandlové aroma. Těsto se obarví potravinářským barvivem rozpuštěným ve lžičce vody. Na růžovou barvu je použila 1/3 čajové lžičky červeného barviva.
6.
Po vychladnutí rozřízněte korpus na 3 části a střídejte barvy. Naplňte máslovým krémem.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
1 hod příprava 1 hod vaření 12 hod celkem |
Množství: | 20 × porce |
Autor: | Iva V |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 3 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
240.50 kcal |
Protein |
4.61 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
38.56 g
23.12 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
7.63 g
1.36 g
|
Reklama
Reklama