Žampionový salát s vejci

Jednoduše připravená chuťovka vhodná na žampionovou sezónu nebo po celý rok. Má výraznou chuť, na pečivu už není nutné žádné zdobení. Při servírování na plátcích veky zachutná s polovinou cherry rajčete.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Vejce uvařte natvrdo a nechejte vychladnout. Poté oloupejte, žloutky dejte do mísy. Ze žampionů použijte jen očištěné hlavičky. Ty nakrájejte na větší kousky a vařte pár minut v osolené vodě.
2.
Žloutky mixujte s majonézou, hořčicí a citronovou šťávou. Vařechou vmíchejte nadrobno nasekanou šunku, pažitku a cibuli. Smíchejte s nakrájenými bílky a žampiony.
3.
Vmíchejte okurky nastrouhané na drobném struhadle.
4.
Ochuťte solí a pepřem a dejte vychladit.

Od: Ráďa 78, 30.10.2022

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 20 min příprava
12 min vaření
1 hod celkem
Množství: 20 × porce
Autor: Ráďa 78
Cena ingrediencí: 1 × porce = 6 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
39.83 kcal
Protein
2.67 g
Sacharidy
z toho cukr
1.04 g
0.56 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
2.72 g
0.58 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama