Žampionový salát s vejci
- Přidat foto
-
Reklama
Jednoduše připravená chuťovka vhodná na žampionovou sezónu nebo po celý rok. Má výraznou chuť, na pečivu už není nutné žádné zdobení. Při servírování na plátcích veky zachutná s polovinou cherry rajčete.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Vejce uvařte natvrdo a nechejte vychladnout. Poté oloupejte, žloutky dejte do mísy. Ze žampionů použijte jen očištěné hlavičky. Ty nakrájejte na větší kousky a vařte pár minut v osolené vodě.
2.
Žloutky mixujte s majonézou, hořčicí a citronovou šťávou. Vařechou vmíchejte nadrobno nasekanou šunku, pažitku a cibuli. Smíchejte s nakrájenými bílky a žampiony.
3.
Vmíchejte okurky nastrouhané na drobném struhadle.
4.
Ochuťte solí a pepřem a dejte vychladit.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
20 min příprava 12 min vaření 1 hod celkem |
Množství: | 20 × porce |
Autor: | Ráďa 78 |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 6 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
39.83 kcal |
Protein |
2.67 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
1.04 g
0.56 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
2.72 g
0.58 g
|
Reklama
Reklama