Sněhová bábovka s máslem
- Přidat foto
-
Reklama
Jemná a nadýchaná bábovka, která vůbec není suchá. Zůstává vláčná několik dní. Můžete ji dozdobit citrónovou nebo čokoládovou polevou. S přidáním kakaa do části těsta vytvoří mramorový efekt.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Nejprve oddělíme žloutky a bílky. Žloutky vyšleháme s cukry do pěny. V jiné míse ušleháme tuhý sníh z bílků se špetkou soli.
2.
Do žloutků přidáme tvaroh a měkké máslo. Prošleháme. Zvlášť smícháme mouku s práškem do pečiva a vařechou vmícháme do těsta.
3.
Nakonec opatrně vmícháme sníh z bílků. Dáme péct do vyhřáté trouby na 170 °C pod alobal na 45 minut. Vypneme a necháme v troubě asi 15 minut.
4.
Cukrujeme nebo zdobíme polevou.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
15 min příprava 45 min vaření 3 hod celkem |
Množství: | 15 × porce |
Autor: | Iva V |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 8 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
288.41 kcal |
Protein |
5.17 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
29.80 g
20.18 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
16.80 g
10.22 g
|
Reklama
Reklama