Sypaný jablečný koláč
- Přidat foto
-
Reklama
Pokud budete zkoušet sypaný koláč poprvé, nevyhnete se pochybnostem při přečtení postupu. Ale nemusíte se bát. Koláč je opravdu výborný. Nejnáročnější je strouhání jablek, vše ostatní je otázkou pár minut.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Jablka zbavíme slupky a středu, nastrouháme na hrubém struhadle. V míse promícháme se skořicí. Pokud jsou jablka spíše kyselejší, prosypeme trochou cukru.
2.
Smícháme v míse mouku, prášek do pečiva a cukr. Rozdělíme na dvě poloviny.
3.
Vejce rozšleháme v mléce.
4.
Velký pekáč vymažeme máslem a nasypeme polovinu sypké směsi. Na sypkou směs rozprostřeme jablka.
5.
Zalijeme vajíčky s mlékem a zasypeme druhou polovinou sypké směsi.
6.
Heru nebo máslo nastrouháme na hoblinky, můžete si jej dát na chvíli do mrazáku. Hoblinky tuku se rozsypou nahoru a vše se dá do trouby.
7.
Pečeme na 180 °C asi 30 minut. Vypneme a necháme v teple dalších 15 minut.
8.
Podáváme po vychladnutí a se šlehačkou.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
20 min příprava 30 min vaření 1 hod 30 min celkem |
Množství: | 20 × porce |
Autor: | Iva V |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 4 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
159.30 kcal |
Protein |
3.10 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
23.91 g
13.70 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
5.45 g
2.39 g
|
Reklama
Reklama