Sypaný jablečný koláč

Pokud budete zkoušet sypaný koláč poprvé, nevyhnete se pochybnostem při přečtení postupu. Ale nemusíte se bát. Koláč je opravdu výborný. Nejnáročnější je strouhání jablek, vše ostatní je otázkou pár minut.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Jablka zbavíme slupky a středu, nastrouháme na hrubém struhadle. V míse promícháme se skořicí. Pokud jsou jablka spíše kyselejší, prosypeme trochou cukru.
2.
Smícháme v míse mouku, prášek do pečiva a cukr. Rozdělíme na dvě poloviny.
3.
Vejce rozšleháme v mléce.
4.
Velký pekáč vymažeme máslem a nasypeme polovinu sypké směsi. Na sypkou směs rozprostřeme jablka.
5.
Zalijeme vajíčky s mlékem a zasypeme druhou polovinou sypké směsi.
6.
Heru nebo máslo nastrouháme na hoblinky, můžete si jej dát na chvíli do mrazáku. Hoblinky tuku se rozsypou nahoru a vše se dá do trouby.
7.
Pečeme na 180 °C asi 30 minut. Vypneme a necháme v teple dalších 15 minut.
8.
Podáváme po vychladnutí a se šlehačkou.

Od: Iva V, 14.11.2022

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 20 min příprava
30 min vaření
1 hod 30 min celkem
Množství: 20 × porce
Autor: Iva V
Cena ingrediencí: 1 × porce = 4 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
159.30 kcal
Protein
3.10 g
Sacharidy
z toho cukr
23.91 g
13.70 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
5.45 g
2.39 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama