Rychlé dušené kotlety s pravými hříbky
- Přidat foto
-
Reklama
Přípravu dušeného masa si značně urychlíte, když vezmete na pomoc tlakový hrnec. Stačí předsmažit cibulku, přidat okořeněné plátky masa a nechat pod tlakem na 40 minut. Výpek z masa je výborným základem pro omáčku. Jako příloha se hodí knedlík, rýže i brambory.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Maso nakrájené na plátky rozklepeme a okořeníme z obou stran. V tlakovém hrnci rozehřejeme 2 lžíce sádla, přidáme nakrájenou cibulku a chvíli restujeme.
2.
Přidáme plátky masa, opečeme, otočíme a podlijeme vodou. Dusíme pod tlakem 40 minut. Hotové plátky masa vyjmeme. Vývar scedíme od cibule.
3.
V hrnci rozehřejeme 2 lžíce sádla, přidáme mouku a připravíme jíšku. Zalijeme vývarem. Přidáme houby a dusíme do změknutí hub.
4.
Dochutíme solí a pepřem, vrátíme do omáčky plátky masa a zalijeme smetanou. Společně prohřejeme a podáváme.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
10 min příprava 50 min vaření 1 hod celkem |
Množství: | 5 × porce |
Autor: | Ráďa 78 |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 54 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
458.56 kcal |
Protein |
38.21 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
7.73 g
2.26 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
30.73 g
14.65 g
|
Reklama
Reklama