Rychlé dušené kotlety s pravými hříbky

Přípravu dušeného masa si značně urychlíte, když vezmete na pomoc tlakový hrnec. Stačí předsmažit cibulku, přidat okořeněné plátky masa a nechat pod tlakem na 40 minut. Výpek z masa je výborným základem pro omáčku. Jako příloha se hodí knedlík, rýže i brambory.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Maso nakrájené na plátky rozklepeme a okořeníme z obou stran. V tlakovém hrnci rozehřejeme 2 lžíce sádla, přidáme nakrájenou cibulku a chvíli restujeme.
2.
Přidáme plátky masa, opečeme, otočíme a podlijeme vodou. Dusíme pod tlakem 40 minut. Hotové plátky masa vyjmeme. Vývar scedíme od cibule.
3.
V hrnci rozehřejeme 2 lžíce sádla, přidáme mouku a připravíme jíšku. Zalijeme vývarem. Přidáme houby a dusíme do změknutí hub.
4.
Dochutíme solí a pepřem, vrátíme do omáčky plátky masa a zalijeme smetanou. Společně prohřejeme a podáváme.

Od: Ráďa 78, 29.11.2022

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 10 min příprava
50 min vaření
1 hod celkem
Množství: 5 × porce
Autor: Ráďa 78
Cena ingrediencí: 1 × porce = 54 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
458.56 kcal
Protein
38.21 g
Sacharidy
z toho cukr
7.73 g
2.26 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
30.73 g
14.65 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama