Gyros steak s volským okem

Pikantní vepřový plátek, který připravíte jako rychlou večeři. Podávat jej můžete se zeleninovým salátem, pita chlebem nebo s bramborovou přílohou. Před podáváním jej zakápněte sójovou omáčkou.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Plátky masa okořeníme z obou stran a necháme v pokojové teplotě 10 minut. Přidáme i sůl a pepř. Poté potřeme olivovým olejem z obou stran a necháme dalších 5 minut.
2.
Rozehřejeme steakovou pánev nebo litinovou pánev. A dáme na ní sádlo. Plátky masa restujeme z obou stran vždy 5 minut.
3.
Zapneme troubu na 220 °C a jakmile je rozehřátá, přidáme na plátky masa rozklepnuté vejce. Vejce osolíme, opepříme a celou pánev dáváme do trouby na 5 minut.
4.
Vytáhneme a necháme 5 minut chladnout na pánvi. Teprve poté servírujeme.

Od: Ráďa 78, 13.12.2022

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 15 min příprava
15 min vaření
35 min celkem
Množství: 2 × porce
Autor: Ráďa 78
Cena ingrediencí: 1 × porce = 33 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
413.94 kcal
Protein
37.19 g
Sacharidy
z toho cukr
1.10 g
0.33 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
28.96 g
6.90 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama