Rychlá zeleninová polévka se strouhankovými knedlíčky
- Přidat foto
-
Reklama
Jednoduchá, ale výtečná polévka, ke které potřebujete jen pár ingrediencí. Pokud jste milovníky knedlíčků do polévky, připravte si dvojnásobné množství. Nejlepší chuť má polévka připravená z domácího vývaru.
Reklama
Ingredience
Knedlíčky
Polévka
Postup přípravy
1.
Nejprve připravíme základ na knedlíčky. V hlubokém talíři rozšleháme vejce, okořeníme a přisypeme strouhanku. Důkladně zamícháme a necháme vsáknout.
2.
Mezitím rozehřejeme sádlo, přidáme mouku a restujeme do zezlátnutí. Zalijeme vodou a rozmícháme metličkou. Přidáme kostku bujónu. Ochutíme a zamícháme zeleninovou směs.
3.
Vaříme do změknutí zeleniny. Ze směsi na knedlíčky vytvarujeme dlouhý váleček o průměru asi 3 cm. V dlaních nebude lepit, nebude se drobit a bude hezky držet tvar. Pokud je to potřeba, přisypejte strouhanku. Záleží na velikosti vajec.
4.
Váleček rozkrájejte a z každého kousku tvarujte v dlani kuličky.
5.
Z polévky dejte stranou 1/3 zeleninové směsi. Zbytek polévky důkladně rozmixujte tyčovým mixérem. Vraťte zeleninu a vhoďte do polévky knedlíčky. Počkejte až vyplavou a chvíli vařte společně.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
10 min příprava 15 min vaření 25 min celkem |
Množství: | 10 × porce |
Autor: | Ráďa 78 |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 3 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
72.79 kcal |
Protein |
2.70 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
6.75 g
0.33 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
3.69 g
1.34 g
|
Reklama
Reklama