Rychlá zeleninová polévka se strouhankovými knedlíčky

Jednoduchá, ale výtečná polévka, ke které potřebujete jen pár ingrediencí. Pokud jste milovníky knedlíčků do polévky, připravte si dvojnásobné množství. Nejlepší chuť má polévka připravená z domácího vývaru.

Reklama

Ingredience

Knedlíčky

Polévka

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Nejprve připravíme základ na knedlíčky. V hlubokém talíři rozšleháme vejce, okořeníme a přisypeme strouhanku. Důkladně zamícháme a necháme vsáknout.
2.
Mezitím rozehřejeme sádlo, přidáme mouku a restujeme do zezlátnutí. Zalijeme vodou a rozmícháme metličkou. Přidáme kostku bujónu. Ochutíme a zamícháme zeleninovou směs.
3.
Vaříme do změknutí zeleniny. Ze směsi na knedlíčky vytvarujeme dlouhý váleček o průměru asi 3 cm. V dlaních nebude lepit, nebude se drobit a bude hezky držet tvar. Pokud je to potřeba, přisypejte strouhanku. Záleží na velikosti vajec.
4.
Váleček rozkrájejte a z každého kousku tvarujte v dlani kuličky.
5.
Z polévky dejte stranou 1/3 zeleninové směsi. Zbytek polévky důkladně rozmixujte tyčovým mixérem. Vraťte zeleninu a vhoďte do polévky knedlíčky. Počkejte až vyplavou a chvíli vařte společně.

Od: Ráďa 78, 13.12.2022

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 10 min příprava
15 min vaření
25 min celkem
Množství: 10 × porce
Autor: Ráďa 78
Cena ingrediencí: 1 × porce = 3 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
72.79 kcal
Protein
2.70 g
Sacharidy
z toho cukr
6.75 g
0.33 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
3.69 g
1.34 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama