Vepřové plátky pečené se zelím a smetanou

Jednoduše připravený oběd nebo večeře, při kterém zašpiníte jen minimum nádobí. Pečené vepřové plátky jsou chutné a šťavnaté. Kdo nemá velký pekáč (na husu) skládá v několika vrstvách. Brambory, zelí, maso, brambory, maso a nahoru zelí.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Plátky masa osolíme, opepříme, posypeme částí grilovacího koření. V misce promícháme kysané zelí s cukrem.
2.
Na velkém pekáči orestujeme na sádle obě cibule nakrájené nadrobno. Na ně dáme první vrstvu brambor. Osolíme, opepříme, přidáme grilovací koření.
3.
Na brambory dáme část zelí jako druhou vrstvu. Na zelí plátky masa. Poslední vrstva by měla být zelí. Mírně podlijeme vodou.
4.
Pečeme pod poklicí na 180 °C asi 1 hodinu. Odklopíme poklici, zelí dáme z masa na stranu a podlijeme smetanou. Zapečeme krátce pod grilem.

Od: Iva V, 13.12.2022

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 15 min příprava
1 hod vaření
1 hod 15 min celkem
Množství: 8 × porce
Autor: Iva V
Cena ingrediencí: 1 × porce = 39 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
603.72 kcal
Protein
40.92 g
Sacharidy
z toho cukr
41.19 g
9.38 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
28.87 g
14.85 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama