Vepřové plátky pečené se zelím a smetanou
- Přidat foto
-
Reklama
Jednoduše připravený oběd nebo večeře, při kterém zašpiníte jen minimum nádobí. Pečené vepřové plátky jsou chutné a šťavnaté. Kdo nemá velký pekáč (na husu) skládá v několika vrstvách. Brambory, zelí, maso, brambory, maso a nahoru zelí.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Plátky masa osolíme, opepříme, posypeme částí grilovacího koření. V misce promícháme kysané zelí s cukrem.
2.
Na velkém pekáči orestujeme na sádle obě cibule nakrájené nadrobno. Na ně dáme první vrstvu brambor. Osolíme, opepříme, přidáme grilovací koření.
3.
Na brambory dáme část zelí jako druhou vrstvu. Na zelí plátky masa. Poslední vrstva by měla být zelí. Mírně podlijeme vodou.
4.
Pečeme pod poklicí na 180 °C asi 1 hodinu. Odklopíme poklici, zelí dáme z masa na stranu a podlijeme smetanou. Zapečeme krátce pod grilem.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
15 min příprava 1 hod vaření 1 hod 15 min celkem |
Množství: | 8 × porce |
Autor: | Iva V |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 39 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
603.72 kcal |
Protein |
40.92 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
41.19 g
9.38 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
28.87 g
14.85 g
|
Reklama
Reklama