Sójové nudličky v curry omáčce ze Šrí Lanky
- Přidat foto
-
Reklama
V jihovýchodní Asii milují ostrá jídla a nevyhýbají se ani veganské přípravě pokrmů, protože dobře připravené vegetariánské nebo veganské jídlo může být i skvělé a chutné. V níže uvedeném receptu, jsou použité sójové nudličky. Když jsou dobře ochucené a uvařené, jsou chutnou alternativou masa. Sója má spíše neutrální chuť, přijme tedy jakékoliv ochucení. Sójové plátky nebo nudličky seženete v jakémkoliv supermarketu.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Nejprve si připravte sójové nudličky. Zeleninový vývar přiveďte k varu a nasypte nudličky. Můžete je vařit podle návodu na balení, obvykle je doba kolem 20 minut, ale doporučuji nechat sóju vařit 30 minut. Pak nudličky sceďte a nechte stranou. Vývar nevylívejte a dejte stranou na podlití curry.
2.
Cibuli nakrájejte na drobné kostičky a orestujte je na rostlinném oleji. Na cibulce pak krátce na mírném plamenu orestujte nastrouhaný zázvor, přidejte cukr, který nechte mírně zkaramelizovat, na kousky nakrájené rajčata a zalijte vše zeleninovým vývarem, ve kterém jste vařili sóju.
3.
Pak postupně přidejte sójové nudličky, všechno chilli (nebo podle chuti), kokosové mléko, pepř, protlak a sójovou omáčku. Než budete pokrm solit, ochutnejte ho. Sójová omáčka, i když je se sníženým obsahem soli, jídlo osolí dostatečně.
4.
Curry nemusíte vařit dlouho, stačí když se propojí všechny ingredience a chuti. Pokud máte moc tekutiny v hrnci, zredukujte ji. Curry podávejte s rýží nebo s indickými plackami.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
5 min příprava 45 min vaření 50 min celkem |
Množství: | 2 × porce |
Autor: | Jana Qara |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 61 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
714.75 kcal |
Protein |
57.87 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
44.05 g
32.44 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
34.22 g
13.63 g
|
Reklama
Reklama