Pečený pstruh na másle

Můj oblíbený, rychlý a jednoduchý recept na výborného pstruha. Pokud nemáte rádi tymián, můžete ho v receptu nahradit celým kmínem. Ke pstruhu se hodí tyto přílohy - batáty, vařené, šťouchané či míchané brambory. Podávat můžete také se zeleninou a pečivem.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Troubu předehřejeme na 180 stupňů.
2.
Než se trouba nahřeje, vyložíme plech pečicím papírem. Opláchneme pstruha. Osolíme a opepříme rybu z obou stran a především i uprostřed (kdo má rád, přidá i tymián). Důležité je ghí - pokládáme na plech pod rybu, dovnitř ryby i na rybu - vždy po lžíci.
3.
Pečeme v troubě cca 15 minut, dokud není ryba hotová. Kontrolujeme, aby se pstruh nevysušil.

Od: Petra, 27.12.2022

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 10 min příprava
15 min vaření
25 min celkem
Množství: 1 × porce
Autor: Petra
Cena ingrediencí: 1 × porce = 90 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
760.28 kcal
Protein
59.96 g
Sacharidy
z toho cukr
0.09 g
0.01 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
56.76 g
27.94 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama