Italské briošky s krémem
- Přidat foto
-
Reklama
Briošky jsou jemné sladké pečivo, které můžete plnit, nebo péct na způsob loupáků a makovek. Níže uvedený recept je na briošky plněné krémem, který můžete vylepšit o cokoliv, co máte rádi. Můžete je udělat s citronovou příchutí, s vanilkou nebo kousky čokolády či sušeným ovocem.
Reklama
Ingredience
Těsto
Krém
Na potření
Postup přípravy
1.
Začněte přípravou těsta. Nejprve si zadělejte na kvásek tak, že smícháte cukr, droždí a mléko a směs necháte v teple vzejít. Můžete si na to rozehřát troubu na cca 50 °C a nechat vzejít v troubě. Trvá to cca 20 minut.
2.
Poté ke kvásku přidejte vejce, olej, mouku a sůl. V robotu nebo ručně uhněťte sametově hladké těsto. V teple nechte kynout, až zdvojnásobí svůj objem.
3.
Mezitím si připravte krém. V hrnci si smíchejte kukuřičný škrob, žloutek, mléko a cukr a na mírném plamenu zahřívejte, dokud krém nezačne tuhnout. Nakonec do krému přidejte citronovou kůru a podle chuti i vnitřek vanilkového cukru. Krém pořádně promíchejte a nechte vychladnout.
4.
Těsto vyklopte na pracovní plochu a vyválejte z něj čtverec cca 50 x 50 cm. Na placku naneste do dvou třetin krém a rovnoměrně rozetřete. Dle vlastní chuti nechte krém čistý, nebo ho rovnoměrně posypte nasekanou čokoládou, mákem nebo ořechy. Pak těsto poskládejte tak, že třetinu bez krému přehnete přes část těsta s krémem, a z druhé strany přiklopte zbylou třetinu. Budete tak mít krém uvnitř a vznikne vám obdélník. Ten nakrájejte vertikálně na cca 9 stejných pruhů.
5.
Vyložte si plech pečícím papírem. Každý pruh několikrát otočte do twisteru a položte na plech. Každou briošku důkladně potřete žloutkem a zasypte moučkovým cukrem. Pečte na 180°C po dobu 25 minut.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
25 min příprava 25 min vaření 2 hod celkem |
Množství: | 9 × porce (ks) |
Autor: | Jana Qara |
Cena ingrediencí: | 1 × porce (ks) = 12 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce (ks) |
Energetická hodnota |
228.06 kcal |
Protein |
7.12 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
41.10 g
7.84 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
3.10 g
1.10 g
|
Reklama
Reklama