Polévka z červené čočky, rajčat a kořenové zeleniny
-
+2
- Přidat foto
-
Reklama
Výtečná polévka, která zahřeje, zasytí a její příprava vám nezabere déle než 20-30 minut. I když tuto polévku dělávám ve větším množství, zapráší se po ní velmi rychle - tak moc je dobrá! :-) Vyzkoušejte.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Nejdříve si oškrábeme, oloupeme a nakrájíme na kostičky cibuli, mrkev, petržel a celer.
2.
V hrnci necháme rozpustit ghí a na něm pak cca 2-3 minuty osmahneme cibulku.
3.
Poté do hrnce přidáme nakrájenou mrkev, petržel, celer a vše zalijeme cca 1 litrem vody a necháme vařit 10 minut (tip: já ráda zalévám uvařenou vodou z varné konvice, doba přípravy polévky se tím podstatně zkrátí). Vše také osolíme a opepříme dle vlastní chuti.
4.
Následně do hrnce přidáme propláchnutou červenou čočku, obsah konzervy s nakrájenými rajčaty a vše opět zalijeme vodou(cca 1,5 až 2 litry podle toho, jak chcete mít polévku hustou, vždy můžete dát vody méně a postupně přidávat). Necháme vařit tak dlouho, jak se píše na obalu s červenou čočkou - většinou cca 8-10 minut.
5.
Než bude polévka hotová, oloupeme a prolisujeme do ní ještě česnek (množství zvolte dle vlastní chuti, já použila 4 stroužky). Polévku dále dochuťte dle svých preferencí (sůl, pepř).
6.
Hotovou polévku již servírovanou na talíři ještě posypeme majoránkou - doporučuji rozmělnit v dlaních/prstech pro intenzivnější chuť i aroma.
7.
Podáváme samostatně nebo s pečivem. Doporučuji krajíc vašeho oblíbeného, čerstvého chleba.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
10 min příprava 20 min vaření 30 min celkem |
Množství: | 6 × porce |
Autor: | Petra |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 20 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
408.82 kcal |
Protein |
22.96 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
56.73 g
7.59 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
6.49 g
3.03 g
|
Reklama
Reklama