Sladký chleba s višněmi
- Přidat foto
-
Reklama
Atraktivní dezert zejména pro ty, kteří mají doma velkou zásobu nakládaných višní v rumu. Namísto višní můžete použít brusinky. Dezert chutná nejlépe se šlehačkou nebo zmrzlinou.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Višně scedíme, nálev můžeme ponechat pro ozdobení zmrzlinových pohárů. Důkladně vypeckujeme.
2.
Šleháme vejce s cukrem a erythritolem. Můžete použít jen cukr (250 g). Přidáme jogurt, olej a mléko. Během šlehání vymažeme hranatou formu na biskupský chlebíček.
3.
V jiné míse smícháme mouku s práškem do pečiva. Vařechou směsi spojíme a přidáme višně.
4.
Přikryjeme alobalem a pečeme na 180 °C asi 40 až 50 minut. Necháme ve vypnuté teplé troubě a odkryjeme alobal.
5.
Vyklopíme a před podáváním cukrujeme.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
20 min příprava 45 min vaření 2 hod celkem |
Množství: | 15 × porce |
Autor: | Iva V |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 6 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
210.56 kcal |
Protein |
4.27 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
29.06 g
12.53 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
8.61 g
1.94 g
|
Reklama
Reklama