Sladký chleba s višněmi

Atraktivní dezert zejména pro ty, kteří mají doma velkou zásobu nakládaných višní v rumu. Namísto višní můžete použít brusinky. Dezert chutná nejlépe se šlehačkou nebo zmrzlinou.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Višně scedíme, nálev můžeme ponechat pro ozdobení zmrzlinových pohárů. Důkladně vypeckujeme.
2.
Šleháme vejce s cukrem a erythritolem. Můžete použít jen cukr (250 g). Přidáme jogurt, olej a mléko. Během šlehání vymažeme hranatou formu na biskupský chlebíček.
3.
V jiné míse smícháme mouku s práškem do pečiva. Vařechou směsi spojíme a přidáme višně.
4.
Přikryjeme alobalem a pečeme na 180 °C asi 40 až 50 minut. Necháme ve vypnuté teplé troubě a odkryjeme alobal.
5.
Vyklopíme a před podáváním cukrujeme.

Od: Iva V, 8.1.2023

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 20 min příprava
45 min vaření
2 hod celkem
Množství: 15 × porce
Autor: Iva V
Cena ingrediencí: 1 × porce = 6 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
210.56 kcal
Protein
4.27 g
Sacharidy
z toho cukr
29.06 g
12.53 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
8.61 g
1.94 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama