Houbový Kuba s uzeným masem

Tradiční houbový Kuba má být chutný pokrm za malý peníz. Můžete si jej ale vylepšit přidáním uzeného masa. Chuť vařených krup a uzeného patří k sobě od nepaměti, jistě vám budou chutnat i v Kubovi. Příprava je jednoduchá na litinové hluboké pánvi, kterou můžete vložit do trouby.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Nejprve uvaříme kroupy s na kostičky nakrájeným uzeným masem, trochou soli a s bobkovým listem. Pozor na sůl, uzené maso je slané dostatečně. Pro lepší chuť můžete přidat kostku bujónu.
2.
Kroupy vařte asi 40 minut a následně nechejte ve vývaru vychladnout. Použijte velké množství vody při vaření, kroupy nasáknou. Vyjměte bobkové listy.
3.
Mezitím rozvařte houby ve vodě nebo v trošce mléka. Stačí 2 minuty vaření, následně vypněte a nechejte houby v tekutině.
4.
Připravte si litinovou pánev, na části másla orestujte na kostičky nakrájenou cibuli. Přidejte kroupy, vody by mělo být v pánvi minimum. Smíchejte s kořením a prolisovaným česnekem.
5.
Promíchejte s houbami a počkejte až se kroupy začnou přichytávat ke dnu. Vypněte a do teplé směsi přimíchejte zbytek másla. Máslem opravdu nešetřete. Srovnejte do hladka a dejte zapékat do rozehřáté trouby.
6.
Zapékejte na program grilování s cirkulací vzduchu, povrch Kuby bude mírně křupavý.

Od: Iva V, 8.1.2023

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 30 min příprava
1 hod vaření
1 hod 30 min celkem
Množství: 6 × porce
Autor: Iva V
Cena ingrediencí: 1 × porce = 23 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
273.61 kcal
Protein
9.80 g
Sacharidy
z toho cukr
16.38 g
2.28 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
18.60 g
9.30 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama