Spaghetti carbonara
- Přidat foto
-
Reklama
Spaghetti carbonara neboli špagety po uhlířsku jsou klasický italský pokrm. Typické jsou krémovou omáčkou tvořenou rozpuštěným parmazánem a žloutky. Nejedná se však rozhodně o dietní pokrm, možná právě odtud název po uhlířsku. Uhlíři potřebují spousty energie. Někdo přidává ještě smetanu, ta však do originálního receptu nepatří.
Reklama
Ingredience
-
- lze nahradit
Postup přípravy
1.
Špagety uvaříme v osolené vodě. Vodu nevyléváme, budeme ji potřebovat.
2.
Pancettu nakrájíme na nudličky a opečeme na olivovém oleji dokřupava.
3.
V misce smícháme žloutky se strouhaným parmazánem, přidáme trochu vody ze špaget, opepříme a promícháme.
4.
Uvařené špagety přidáme na pánev, odstavíme, promícháme s připravenou směsí a podáváme.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: | 30 min celkem |
Množství: | 4 × porce |
Autor: | Snuttig&Nici |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 78 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
842.24 kcal |
Protein |
33.05 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
74.79 g
3.20 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
43.26 g
15.28 g
|
Reklama
Reklama