Hrachová polévka s uzeným masem
- Přidat foto
-
Reklama
Hrachová polévka je výtečná, mnohé ale od vaření odradí dlouhá příprava. Můžete si pomoci vařením v tlakovém hrnci a vmícháním hotové zásmažky (jíšky v prášku). Polévku připravíte opravdu snadno.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Hrách namočte přes noc do vody. Druhý den vodu slijte a do tlakového hrnce dejte rozehřát sádlo.
2.
Na sádle orestujte cibuli nakrájenou na kostičky. Přidejte nakrájené uzené maso. Hrách zalijte dostatkem vody a vlijte k masu a cibuli.
3.
Přidejte sůl a pepř. Vařte pod tlakem 40 minut. Po uvaření vmíchejte prolisovaný česnek, jíšku a rozetřenou majoránku.
4.
Dochuťte solí a pepřem a nechte společně prohřát.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
5 min příprava 40 min vaření 50 min celkem |
Množství: | 8 × porce |
Autor: | Ráďa 78 |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 8 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
160.67 kcal |
Protein |
8.01 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
15.29 g
0.90 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
7.36 g
3.32 g
|
Reklama
Reklama