Grilliášový řez
- Přidat foto
-
Reklama
Pro milovníky karamelu, ořechů a nepečeného cukroví...
Reklama
Ingredience
Na náplň
Postup přípravy
1.
Necháme si zkaramelizovat cukr. (Nachystejte si pánev či hrnec se silnějším dnem a nechte na něm cukr rozpustit.)
2.
Jakmile je veškerý cukr zkaramelizovaný, přimícháme Salko, přidáme nasekané vlašáky a rozpuštěnou Heru.
3.
Směs mícháme asi 4 minuty a potom, ještě za tepla, vrstvíme na oplatky. Ideální množství je 5-6 vrstev.
4.
Když máme naplněné všechny oplatky, zabalíme je do alobalu a necháme uležet do druhého dne v lednici. Pro jistotu v lednici zatěžkávám například krabicemi s mlékem, aby se oplatky krásně spojily a nerozjížděly se.
5.
Na druhý den nakrájíme na libovolně velké kousky, já jsem zvyklá krájet na kostičky 2x2 cm.
6.
Podle chuti můžete na dozdobení pocákat roztopenou hořkou čokoládou, ale není to vůbec nutné. :-) Nechte si chutnat!
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
1 hod 15 min příprava 15 min vaření 1 hod 30 min celkem |
Množství: | 120 × porce |
Autor: | Zuzana |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 1 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
53.81 kcal |
Protein |
0.77 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
5.97 g
3.94 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
3.03 g
1.04 g
|
Reklama
Reklama