Kuřecí stehna na soli

Oblíbená klasika z dob dávno minulých, kdy se v domácnostech snažili přiblížit chuti prodávaných grilovaných kuřat. Recept je snadný, před servírováním si prohlédněte spodní stranu porce, aby soli nezůstalo příliš.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Kuřecí stehna opláchneme a z horní strany posolíme. Posypeme kmínem.
2.
Vezmeme pekáč s poklopem a posypeme dno solí. Na dně pekáče musí být vrstva soli o výšce asi 1 cm.
3.
Poklademe stehna na sůl a dáme do vyhřáté trouby na 300 °C. Ihned snížíme teplotu. Pečeme zakryté na 200 °C asi hodinu a čtvrt. Po celou dobu neotevíráme, nijak nepodléváme.
4.
Na konci pečení odklopíme a dopékáme pod grilem. Vyloupneme ze soli, pokud by zůstaly někde kousky obalené solí, odřízneme.

Od: Ráďa 78, 23.1.2023

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 5 min příprava
1 hod 30 min vaření
1 hod 35 min celkem
Množství: 5 × porce
Autor: Ráďa 78
Cena ingrediencí: 1 × porce = 16 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
397.48 kcal
Protein
30.36 g
Sacharidy
z toho cukr
0.46 g
0.01 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
29.60 g
8.08 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama