Kuřecí stehna na soli
- Přidat foto
-
Reklama
Oblíbená klasika z dob dávno minulých, kdy se v domácnostech snažili přiblížit chuti prodávaných grilovaných kuřat. Recept je snadný, před servírováním si prohlédněte spodní stranu porce, aby soli nezůstalo příliš.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Kuřecí stehna opláchneme a z horní strany posolíme. Posypeme kmínem.
2.
Vezmeme pekáč s poklopem a posypeme dno solí. Na dně pekáče musí být vrstva soli o výšce asi 1 cm.
3.
Poklademe stehna na sůl a dáme do vyhřáté trouby na 300 °C. Ihned snížíme teplotu. Pečeme zakryté na 200 °C asi hodinu a čtvrt. Po celou dobu neotevíráme, nijak nepodléváme.
4.
Na konci pečení odklopíme a dopékáme pod grilem. Vyloupneme ze soli, pokud by zůstaly někde kousky obalené solí, odřízneme.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
5 min příprava 1 hod 30 min vaření 1 hod 35 min celkem |
Množství: | 5 × porce |
Autor: | Ráďa 78 |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 16 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
397.48 kcal |
Protein |
30.36 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
0.46 g
0.01 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
29.60 g
8.08 g
|
Reklama
Reklama