Hrníčková buchta s meruňkami a drobenkou
- Přidat foto
-
Reklama
Hrníčkové měření a vážení je jednoduché, buchtu dokáží upéct i starší děti. Pokud budete péct namísto plechu v pekáči, bude buchta vysoká. Namísto meruněk můžete použít jakoukoliv jinou zavařeninu.
Reklama
Ingredience
Drobenka
Těsto
Postup přípravy
1.
Nejprve připravíme v míse drobenku. Změklé máslo rukou promícháme s moukou a cukrem, důkladně promačkáme. Měli bychom spojit kouli, tu poté rozdrobíme na meruňky.
2.
V robotu vyšleháme vejce s cukrem, přidáme olej a mléko. V jiné míse smícháme mouku s práškem do pečiva.
3.
Obě směsi spojíme a vléváme na plech nebo pekáč vyložený pečícím papírem.
4.
Poklademe meruňkami a sypeme drobenkou. Pečeme na 180 °C asi 30 minut.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
20 min příprava 30 min vaření 1 hod 30 min celkem |
Množství: | 35 × porce |
Autor: | Iva V |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 3 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
112.70 kcal |
Protein |
1.57 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
15.98 g
8.97 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
4.64 g
1.74 g
|
Reklama
Reklama