Vepřová směs se žampiony v bramboráku

Jednoduše připravená a výborná vepřová směs v křupavém bramboráku. Kdo má rád pikantní příchuť může přidat špetku chilli do vepřového masa. Bramboráky nastrouhejte na jemném struhadle, pomoct si můžete kuchyňským robotem.

Reklama

Ingredience

Vepřová směs

Bramborák

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Vepřové maso nakrájíme na nudličky a dáme restovat na sádlo a cibuli. Okořeníme a podlijeme mírně vodou. Necháme dusit do změknutí pod poklicí.
2.
Přidáme česnek a ostatní ingredience, společně prohřejeme. Žampiony budou měkké, paprika může zůstat mírně křupavá. Pokud jste podlili přílišným množstvím vody, vodu odlejte před přidáním kečupu. Tekutina (před přidáním kečupu) by měla sahat maximálně do poloviny obsahu pánve.
3.
Na bramboráky jemně nastrouhejte brambory a vymačkejte z nich vodu. Po vymačkání vody bude brambor asi 600 g, ale záleží na typu brambor.
4.
Okamžitě zalijte horkým mlékem a smíchejte s ostatními ingrediencemi. Česnek prolisujte, majoránku protřete v dlaních.
5.
Smažte na velkém množství sádla a naplňte vepřovou směsí.

Od: Ráďa 78, 29.1.2023

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 30 min příprava
30 min vaření
1 hod celkem
Množství: 8 × porce
Autor: Ráďa 78
Cena ingrediencí: 1 × porce = 17 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
294.33 kcal
Protein
16.70 g
Sacharidy
z toho cukr
36.77 g
9.22 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
7.95 g
2.85 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama