Pšeničný kváskový chleba se semínky
- Přidat foto
-
Reklama
Jednoduše připravený kváskový chleba, který rychle kyne. Můžete jej připravit z pšeničného nebo žitného kvásku. Pokud budete chystat z žitného kvásku, ve směsi pro rozkvas použijte místo pšeničné mouky mouku žitnou ve stejném množství.
Reklama
Ingredience
Na rozkvas
Těsto
Postup přípravy
1.
Nejprve si připravíme vše na rozkvas. Nejlépe připravujte pozdě večer a těsto míchejte ráno. Do větší mísy smícháme ingredience na rozkvas a necháme pod utěrkou na kuchyňské lince v pokojové teplotě. Ráno rozkvas nabude na objemu, bude nadýchaný, na povrchu bude mít dírky.
2.
Odebereme 2 lžíce pro příští pečení a uchováme v lednici.
3.
Rozkvas smícháme s ingrediencemi na těsto a dobře promícháme. Necháme 2 hodiny kynout.
4.
Dáme na pomoučený vál, prosypeme moukou a těsto přeložíme na třetiny. Necháme hodinu kynout.
5.
Znovu přeložíme na třetiny, znovu necháme hodinu kynout. Vymažeme skleněnou formu sádlem a dáme ji nahřát. Těsto dáme do nahřáté formy a zakryjeme poklicí.
6.
Pečeme na 250 °C asi 10 minut pak teplotu snížíme na 200 °C a pečeme dalších 20 minut. Odklopíme, pomažeme s pomocí štětce vodou a dáme odklopené dopéci na kůrku na 10 minut.
7.
Krájíme až po vychladnutí.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
30 min příprava 40 min vaření 16 hod celkem |
Množství: | 15 × porce |
Autor: | Iva V |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 1 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
144.78 kcal |
Protein |
3.87 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
26.28 g
1.93 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
1.93 g
0.20 g
|
Reklama
Reklama