Pšeničný kváskový chleba se semínky

Jednoduše připravený kváskový chleba, který rychle kyne. Můžete jej připravit z pšeničného nebo žitného kvásku. Pokud budete chystat z žitného kvásku, ve směsi pro rozkvas použijte místo pšeničné mouky mouku žitnou ve stejném množství.

Reklama

Ingredience

Na rozkvas

Těsto

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Nejprve si připravíme vše na rozkvas. Nejlépe připravujte pozdě večer a těsto míchejte ráno. Do větší mísy smícháme ingredience na rozkvas a necháme pod utěrkou na kuchyňské lince v pokojové teplotě. Ráno rozkvas nabude na objemu, bude nadýchaný, na povrchu bude mít dírky.
2.
Odebereme 2 lžíce pro příští pečení a uchováme v lednici.
3.
Rozkvas smícháme s ingrediencemi na těsto a dobře promícháme. Necháme 2 hodiny kynout.
4.
Dáme na pomoučený vál, prosypeme moukou a těsto přeložíme na třetiny. Necháme hodinu kynout.
5.
Znovu přeložíme na třetiny, znovu necháme hodinu kynout. Vymažeme skleněnou formu sádlem a dáme ji nahřát. Těsto dáme do nahřáté formy a zakryjeme poklicí.
6.
Pečeme na 250 °C asi 10 minut pak teplotu snížíme na 200 °C a pečeme dalších 20 minut. Odklopíme, pomažeme s pomocí štětce vodou a dáme odklopené dopéci na kůrku na 10 minut.
7.
Krájíme až po vychladnutí.

Od: Iva V, 29.1.2023

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 30 min příprava
40 min vaření
16 hod celkem
Množství: 15 × porce
Autor: Iva V
Cena ingrediencí: 1 × porce = 1 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
144.78 kcal
Protein
3.87 g
Sacharidy
z toho cukr
26.28 g
1.93 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
1.93 g
0.20 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama