Vaječná pomazánka s jablkem a jarní cibulkou
Výborná pomazánka ke svačině nebo na chuťovky. Je jí dostatečné množství abyste pohostili celou rodinu. Nejlépe chutná servírovaná s kyselou okurkou.
Reklama
Postup přípravy
1.
Nejprve uvaříme vejce natvrdo a necháme je vychladnout. Oloupeme, opláchneme a oddělíme žloutek a bílek.
2.
Bílek nakrájíme na drobné kousky. Na drobné kousky nakrájíme i jarní cibulku. Necháme stranou.
3.
Žloutky vyšleháme se změklým máslem, hořčicí, tvarohem a majonézou. Přidáme okurky a jablko, obojí nastrouhané na jemném struhadle.
4.
Vařechou vmícháme bílky a cibulku a dáme vychladit.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
62.03 kcal |
Protein |
2.03 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
1.78 g
1.22 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
5.10 g
2.28 g
|
Reklama
Reklama