Pudinková buchta s krémem a ovocem
- Přidat foto
-
Reklama
Výborný dezert, na který můžete použít jakýkoliv druh kompotovaného nebo mraženého ovoce, případně jejich kombinaci. Peče se ve velkém pekáči, na hlubokém plechu násobte dávku, aby dezert nebyl nízký.
Reklama
Ingredience
Těsto
Krém
Ovoce
Želatina
Postup přípravy
1.
Pudink, mouku a prášek do pečiva smícháme v míse a necháme stranou. Oddělíme žloutky a bílky. Žloutky šleháme s cukrem do pěny. Z bílků ušleháme se špetkou soli tuhý sníh.
2.
Ke žloutkům přidáme olej a mléko. Zašleháme. Přidáme směs mouky a zamícháme vařechou.
3.
Vařechou zamícháme i sníh z bílků. Dáme do pekáče vyloženého pečícím papírem. Pečeme na 180 °C asi 20 minut a necháme chvíli v teple.
4.
Připravíme krém. Uvaříme hustý pudink, necháme vychladnout a vyšleháme s tvarohem.
5.
Vychladlý korpus vyklopíme, sejmeme pečící papír a vrátíme do pekáče. Natřeme vrstvou krému a poklademe ovocem.
6.
Šťávu z broskvového kompotu dolijeme vodou, celkové množství je 0,5 l. Za studena vmícháme pudink a přivedeme k varu. Necháme částečně vychladnout a zaléváme ovoce s krémem.
7.
Po zatuhnutí podáváme, nejlépe chutná dezert po noci v lednici.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
30 min příprava 20 min vaření 3 hod celkem |
Množství: | 30 × porce |
Autor: | Ráďa 78 |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 4 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
143.01 kcal |
Protein |
2.61 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
16.10 g
10.69 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
7.70 g
1.54 g
|
Reklama
Reklama