Zapékané špagety s vepřovým masem a smetanou
- Přidat foto
-
Reklama
Výborný zapékaný pokrm, ke kterému potřebujete jen pár ingrediencí. Je třeba neuspěchat dušení vepřového masa, aby bylo příjemně měkké. Velká pánev s poklicí je nezbytností.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Vepřovou plec nakrájíme na kostičky a dáme restovat na sádlo a cibuli nakrájenou na drobné kousky. Okořeníme, přidáme prolisovaný česnek. Mírně podlijeme vodou a dusíme pod poklicí asi 30 až 40 minut.
2.
Přidáme mrkev nastrouhanou na jemném struhadle nebo nasekanou el. sekáčkem na drobné kousky. Zalijeme rajčaty, ochutíme cukrem a necháme důkladně prohřát.
3.
Mezitím uvaříme špagety v osolené vodě. Scedíme a dáme do zapékací mísy.
4.
Směs zalijeme smetanou a vlijeme do špaget. Posypeme strouhaným sýrem a zapékáme pod grilem do zezlátnutí.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
20 min příprava 1 hod vaření 1 hod 20 min celkem |
Množství: | 6 × porce |
Autor: | Iva V |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 23 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
511.37 kcal |
Protein |
25.81 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
44.46 g
12.03 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
24.77 g
13.31 g
|
Reklama
Reklama