Tuková bábovka s karamelovým salkem

Výborná bábovka, která sice nebude královnou dietních pokrmů, vítězí však chutí. Na bábovku si připravte domácí karamelové salko, kupované není tak jemné. Bábovka je voňavá a vydrží dlouho čerstvá.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Zkaramelizované salko připravíte v tlakovém hrnci. Vhoďte plechovku do vody, musí být celá potopená. Vařte pod tlakem 1 hodinu. Nechejte vychladnout a teprve otevřete.
2.
Vyšlehejte vejce s cukrem. Přidejte máslo a tuk. Zašlehejte salko, jogurt a rum.
3.
V jiné míse smíchejte mouku s práškem do pečiva a pomalu zamíchejte do směsi.
4.
Peče se na 180 °C asi 45 min až 1 hodinu. Krájejte až po vychladnutí.

Od: Iva V, 21.2.2023

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 15 min příprava
1 hod vaření
3 hod celkem
Množství: 15 × porce
Autor: Iva V
Cena ingrediencí: 1 × porce = 7 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
305.60 kcal
Protein
5.49 g
Sacharidy
z toho cukr
34.64 g
18.24 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
15.59 g
8.34 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama