Tuková bábovka s karamelovým salkem
- Přidat foto
-
Reklama
Výborná bábovka, která sice nebude královnou dietních pokrmů, vítězí však chutí. Na bábovku si připravte domácí karamelové salko, kupované není tak jemné. Bábovka je voňavá a vydrží dlouho čerstvá.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Zkaramelizované salko připravíte v tlakovém hrnci. Vhoďte plechovku do vody, musí být celá potopená. Vařte pod tlakem 1 hodinu. Nechejte vychladnout a teprve otevřete.
2.
Vyšlehejte vejce s cukrem. Přidejte máslo a tuk. Zašlehejte salko, jogurt a rum.
3.
V jiné míse smíchejte mouku s práškem do pečiva a pomalu zamíchejte do směsi.
4.
Peče se na 180 °C asi 45 min až 1 hodinu. Krájejte až po vychladnutí.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
15 min příprava 1 hod vaření 3 hod celkem |
Množství: | 15 × porce |
Autor: | Iva V |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 7 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
305.60 kcal |
Protein |
5.49 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
34.64 g
18.24 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
15.59 g
8.34 g
|
Reklama
Reklama