Fettuccine s krevetami a česnekem
- Přidat foto
-
Reklama
Kousek itálie u vás doma. Tento recept jednoznačně potěší všechny milovníky dobré pasty a krevet.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Ve velkém hrnci s vroucí osolenou vodou si uvaříme těstoviny podle instrukcí na obalu tak, aby byly al dente. Následně je scedíme.
2.
Oloupané krevety okořeníme solí a pepřem a dáme prozatím stranou.
3.
Ve velké pánvi si na středním plameni rozpustíme 2 lžíce másla, přidáme oregano, česnek a chilli. Za stálého míchání vše restujeme, až se česnek rozvoní. (Trvá to asi 2 minuty.)
4.
Do pánve přidáme krevety a za občasného míchání je restujeme asi 2-3 minuty, až zrůžoví. Krevety si vyjmeme z pánve a necháme stranou.
5.
V pánvi rozpustíme zbývajících 6 lžic másla. Vmícháme uvařené těstoviny, rukolu/polníček a nastrouhaný parmazán. Mícháme asi 2 minuty, až rukola/polníček začne vadnout. Poté vmícháme krevety a ihned podáváme posypané nasekanou petrželí a ještě troškou nastrouhaného parmazánu.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
15 min příprava 25 min vaření 40 min celkem |
Množství: | 4 × porce |
Autor: | Zuzana |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 77 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
660.19 kcal |
Protein |
33.69 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
49.33 g
1.99 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
35.87 g
21.84 g
|
Reklama
Reklama