Babeta s citronovou polevou

Oblíbený retro dezert provoněný vanilkovým pudinkem a citronovou šťávou. Citronovou polevu můžete použít na celý dezert nebo jen na ozdobení. Pokud budete polevou zdobit, připravte menší množství.

Reklama

Ingredience

Poleva

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Mouku smícháme s pudinkem a práškem do pečiva. Dáme stranou. Vejce ušleháme v mixéru s cukrem a postupně přidáváme ostatní ingredience.
2.
Před strouháním kůry citron důkladně omyjeme.
3.
Nakonec vmícháme směs mouky a vléváme do vymazané a vysypané velké dortové formy.
4.
Pečeme na 170 °C asi 45 minut. Necháme vychladnout.
5.
Polevu třeme asi 20 minut metličkou. Odlijte část na talířek a počkejte, zda tuhne. Pokud ne, znovu třete nebo přisypejte malé množství cukru. Záleží na velikosti vejce (bílku).
6.
Polevou ozdobte vychladlý dezert. Pokud budete polévat, nejprve vyjměte z dortové formy, formu umyjte a znovu nasaďte. Teprve poté dezert polévejte a nechejte zatuhnout.

Od: Iva V, 1.3.2023

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 20 min příprava
45 min vaření
2 hod celkem
Množství: 15 × porce
Autor: Iva V
Cena ingrediencí: 1 × porce = 5 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
238.87 kcal
Protein
3.78 g
Sacharidy
z toho cukr
32.49 g
18.70 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
10.62 g
1.66 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama