Babeta s citronovou polevou
- Přidat foto
-
Reklama
Oblíbený retro dezert provoněný vanilkovým pudinkem a citronovou šťávou. Citronovou polevu můžete použít na celý dezert nebo jen na ozdobení. Pokud budete polevou zdobit, připravte menší množství.
Reklama
Ingredience
Poleva
Postup přípravy
1.
Mouku smícháme s pudinkem a práškem do pečiva. Dáme stranou. Vejce ušleháme v mixéru s cukrem a postupně přidáváme ostatní ingredience.
2.
Před strouháním kůry citron důkladně omyjeme.
3.
Nakonec vmícháme směs mouky a vléváme do vymazané a vysypané velké dortové formy.
4.
Pečeme na 170 °C asi 45 minut. Necháme vychladnout.
5.
Polevu třeme asi 20 minut metličkou. Odlijte část na talířek a počkejte, zda tuhne. Pokud ne, znovu třete nebo přisypejte malé množství cukru. Záleží na velikosti vejce (bílku).
6.
Polevou ozdobte vychladlý dezert. Pokud budete polévat, nejprve vyjměte z dortové formy, formu umyjte a znovu nasaďte. Teprve poté dezert polévejte a nechejte zatuhnout.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
20 min příprava 45 min vaření 2 hod celkem |
Množství: | 15 × porce |
Autor: | Iva V |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 5 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
238.87 kcal |
Protein |
3.78 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
32.49 g
18.70 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
10.62 g
1.66 g
|
Reklama
Reklama