Vepřové na smetaně z tlakového hrnce
- Přidat foto
-
Reklama
Rychlá večeře, kterou můžete mít uvařenou na více dní dopředu. Hodí se ke knedlíkům, těstovinám i bramborové příloze. Jako obměnu stačí střídat přílohy. Připravíte v tlakovém nebo v multifunkčním hrnci, maso je měkké už za 30 minut.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Vepřové maso nakrájíme na kostičky a dáme restovat na cibuli se sádlem. Ochutíme kořením a prolisovaným česnekem. Jakmile se maso zatáhne, podlijeme do ¾ vodou a dáme dusit pod tlak.
2.
Ke konci dušení připravíme základ na omáčku. Rozehřejeme máslo, zasypeme moukou a necháme restovat dokud mouka nezrůžoví.
3.
Maso vyjmeme a scedíme, vývar necháme stranou.
4.
Do připraveného základu na jíšku vlijeme mléko a rozmícháme. Množství regulujte podle toho, kolik máte vývaru z masa. Hodně vývaru = hustá kaše a méně mléka.
5.
Jakmile je základ na omáčku hotový, vmícháme do kaše vývar a rozmícháme. Vrátíme maso, společně prohřejeme, a nakonec přiléváme smetanu. Se smetanou už nevaříme, jen zahřejeme.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
15 min příprava 30 min vaření 45 min celkem |
Množství: | 6 × porce |
Autor: | Iva V |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 15 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
343.19 kcal |
Protein |
15.99 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
7.23 g
3.32 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
28.07 g
15.10 g
|
Reklama
Reklama