Vepřové na smetaně z tlakového hrnce

Rychlá večeře, kterou můžete mít uvařenou na více dní dopředu. Hodí se ke knedlíkům, těstovinám i bramborové příloze. Jako obměnu stačí střídat přílohy. Připravíte v tlakovém nebo v multifunkčním hrnci, maso je měkké už za 30 minut.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Vepřové maso nakrájíme na kostičky a dáme restovat na cibuli se sádlem. Ochutíme kořením a prolisovaným česnekem. Jakmile se maso zatáhne, podlijeme do ¾ vodou a dáme dusit pod tlak.
2.
Ke konci dušení připravíme základ na omáčku. Rozehřejeme máslo, zasypeme moukou a necháme restovat dokud mouka nezrůžoví.
3.
Maso vyjmeme a scedíme, vývar necháme stranou.
4.
Do připraveného základu na jíšku vlijeme mléko a rozmícháme. Množství regulujte podle toho, kolik máte vývaru z masa. Hodně vývaru = hustá kaše a méně mléka.
5.
Jakmile je základ na omáčku hotový, vmícháme do kaše vývar a rozmícháme. Vrátíme maso, společně prohřejeme, a nakonec přiléváme smetanu. Se smetanou už nevaříme, jen zahřejeme.

Od: Iva V, 1.3.2023

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 15 min příprava
30 min vaření
45 min celkem
Množství: 6 × porce
Autor: Iva V
Cena ingrediencí: 1 × porce = 15 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
343.19 kcal
Protein
15.99 g
Sacharidy
z toho cukr
7.23 g
3.32 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
28.07 g
15.10 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama