Kuřecí paštika se sušenými švestkami
- Přidat foto
-
Reklama
Jemná kuřecí paštika s výraznou chutí po sušených švestkách. U nás doma velmi oblíbená při rodinných setkáních. Podáváme s čerstvým pečivem.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Játra si opláchneme, očistíme, odblaníme a překrájíme na kousky.
2.
V hrnci si rozehřejeme kousek másla a zpěníme na něm na kousky nakrájenou cibuli, nakrájený česnek, tymián.
3.
Přidáme játra, orestujeme ze všech stran zhruba 5 minut. Přilijeme víno a vaříme do změknutí asi 15 minut.
4.
Odstavíme z plotny, osolíme, opepříme, přidáme paštikové koření a vložíme do mixéru.
5.
Přilijeme smetanu a zbytek změklého másla. Mixujeme do požadované konzistence.
6.
Švestky si nakrájíme na malé kousky a vsypeme do hotové paštiky.
7.
Přendáme do vymytých suchých sklenic, ozdobíme švestkami a zalijeme trochou rozpuštěného másla.
8.
Podáváme s čerstvým pečivem.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
10 min příprava 30 min vaření 40 min celkem |
Množství: | 10 × porce |
Autor: | Petuler |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 10 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
230.13 kcal |
Protein |
9.38 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
11.98 g
7.43 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
14.62 g
8.50 g
|
Reklama
Reklama