Kuřecí paštika se sušenými švestkami

Jemná kuřecí paštika s výraznou chutí po sušených švestkách. U nás doma velmi oblíbená při rodinných setkáních. Podáváme s čerstvým pečivem.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Játra si opláchneme, očistíme, odblaníme a překrájíme na kousky.
2.
V hrnci si rozehřejeme kousek másla a zpěníme na něm na kousky nakrájenou cibuli, nakrájený česnek, tymián.
3.
Přidáme játra, orestujeme ze všech stran zhruba 5 minut. Přilijeme víno a vaříme do změknutí asi 15 minut.
4.
Odstavíme z plotny, osolíme, opepříme, přidáme paštikové koření a vložíme do mixéru.
5.
Přilijeme smetanu a zbytek změklého másla. Mixujeme do požadované konzistence.
6.
Švestky si nakrájíme na malé kousky a vsypeme do hotové paštiky.
7.
Přendáme do vymytých suchých sklenic, ozdobíme švestkami a zalijeme trochou rozpuštěného másla.
8.
Podáváme s čerstvým pečivem.

Od: Petuler, 18.3.2023

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 10 min příprava
30 min vaření
40 min celkem
Množství: 10 × porce
Autor: Petuler
Cena ingrediencí: 1 × porce = 10 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
230.13 kcal
Protein
9.38 g
Sacharidy
z toho cukr
11.98 g
7.43 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
14.62 g
8.50 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama