Oreo dort
- Přidat foto
-
Reklama
Oreo dort je chutný a poměrně snadný na přípravu i zdobení. Je však nutné péct najednou oba korpusy, proto potřebujete 2 velké dortové formy. Pečení ve dvou fázích by mohlo způsobit, že druhý korpus nevyběhne hezky.
Reklama
Ingredience
Korpus
Krém
Poleva
Postup přípravy
1.
Nejprve rozdrťte v robotu najemno sušenky. Kdo má menší drtič rozemele nejdříve sušenky na korpus a teprve poté sušenky na krém.
2.
Sušenky, mouku, kakao, prášek do pečiva smíchejte zvlášť. V robotu vyšlehejte vejce s cukry, po chvíli přidejte jogurty a olej.
3.
Uvařte silnou kávu, použila jsem vrchovatou lžíci kávy a zalijte horkou vodou.
4.
Smíchejte sypkou směs se směsí v robotu, přes sítko vlijte horkou kávu bez lógru. Rozdělte na poloviny a vlijte do dvou dortových forem, vymazaných tukem a vysypaných hrubou moukou.
5.
Pečte ve vyhřáté troubě na 180 °C asi 30 minut.
6.
Nechejte vychladnout a rozkrájejte.
7.
Na krém krátce vyšlehejte mascarpone, pomazánkové máslo a cukr. Zvyšte otáčky a přidávejte smetanu. Šlehejte na maximální rychlost alespoň 2 minuty. Malou část bílého krému si dejte stranou na ozdobení. Do zbytku vařechou vmíchejte rozdrcené sušenky. Krémem naplňte vnitřek korpusu. Zkompletujte a dejte na hodinu vychladit.
8.
Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu s máslem a nejprve lijte lžící přes okraje abyste vytvořili stékaný efekt. Následně vlijte do středu dortu a uhlaďte. Dozdobte a dejte na noc co lednice.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
1 hod příprava 40 min vaření 12 hod celkem |
Množství: | 15 × porce |
Autor: | Iva V |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 26 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
756.62 kcal |
Protein |
10.04 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
74.29 g
46.53 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
46.15 g
25.89 g
|
Reklama
Reklama