Drobenkový koláč
Vláčný drobenkový koláč s libovolným ovocem jistě potěší každého milovníka sladkých moučníků. Nejlepší je s borůvkami, třešněmi nebo jablky.
Reklama
Postup přípravy
1.
Mouku smícháme s cukry, solí a kypřidlem.
2.
Přidáme olej, vejce a mléko.
3.
Banány si vidličkou rozmačkáme a přimícháme ke směsi.
4.
Vše řádně promícháme a těsto nalijeme do vymazaného a moukou vysypaného vyššího plechu.
5.
Potom poklademe ovocem (v tomto případě nastoruhanými jablky) a na ovoce nasypeme drobenku, kterou jsme si užmoulali z uvedených ingrediencí (máslo, moučkový cukr, vanilkový cukr a polohrubá mouka).
6.
Pečeme v předehřáté troubě na 180°C dozlatova asi 25-30 minut.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
450.75 kcal |
Protein |
5.58 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
70.29 g
45.27 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
16.75 g
5.27 g
|
Reklama
Reklama