Vejce Benedikt se šunkou
- Přidat foto
-
Reklama
Jakkoliv se může zdát příprava této božské snídaně složitá a náročná, věřte, že jakmile to jednou zkusíte, zjistíte, že je to vlastně celkem jednoduché. Takže s chutí do toho! :-)
Reklama
Ingredience
Na Holanskou omáčku
Postup přípravy
1.
Začneme přípravou Holandské omáčky. Připravíme si vodní lázeň: velký hrnec naplníme do půlky vodou a přivedeme k mírnému varu (voda se nesmí vařit, jen být tak horká aby vystupovaly malé bublinky vzhůru) a připravíme si kovovou mísu, která se do hrnce vejde.
2.
V jiném hrnci rozpustíme máslo a lžící sebereme bílou pěnu která se utváří. Odstavíme.
3.
Do mísy (té kovové) dáme žloutky a rozkvedláme je s 1 lžící vody. Mísu dáme do horké vodní lázně.
4.
Nyní přiléváme máslo ke žloutkům - zpočátku jen po kapkách, pak jemným proudem a při tom šleháme buď metlou nebo elektrickým šlehačem. Když omáčka vypadá jako krémová pěna, tak přidáme sůl, pepř a citronovou šťávu - a to nejtěžší máme hotové!
5.
Housku rozpůlíme a řeznou plochou ji nasucho opečeme na pánvi. Obložíme plátky šunky.
6.
V hrnci přivedeme dostatečné množství vody k varu, osolíme, přilijeme ocet a trochu ztlumíme, aby nám voda pouze probublávala.
7.
Mezitím si povrch housky se šunkou přelijeme Holandskou omáčkou (množství podle chuti).
8.
Vejce vyklepneme do naběračky a pomalu ho necháme sklouznout do vody. Bílek se snažíme omotat kolem žloutku. Jakmile je bílek pevný, což trvá 2-3 minuty, vejce je hotové.
9.
Vejce vyjmeme děrovanou naběračkou, necháme okapat a položíme na šunku přelitou holandskou omáčkou, opepříme, osolíme a přiklopíme horní částí housky.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
20 min příprava 30 min vaření 50 min celkem |
Množství: | 2 × porce |
Autor: | Zuzana |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 47 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
957.62 kcal |
Protein |
16.91 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
17.25 g
0.75 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
92.71 g
55.08 g
|
Reklama
Reklama