Třená bábovka s mandlemi
- Přidat foto
-
Reklama
Tradiční bábovka, která nebude nikdy suchá a vydrží hned několik dní. Bábovka je provoněná mandlovým aroma a mandlemi. Hotovou bábovku stačí jen pocukrovat nebo můžete dozdobit libovolnou polevou.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Oddělte žloutky a bílky. V robotu šlehejte změklé máslo s cukry. Důkladně šlehejte na pastu, trvá to několik minut.
2.
Postupně zašlehejte žloutky, vždy jednotlivě. Vmíchejte mandlové aroma.
3.
Smíchejte mouku s práškem do pečiva a plátky mandlí.
4.
Ušlehejte bílky se špetkou soli do tuhého sněhu. Do žloutkové směsi vmíchejte pomalu mouku a přidejte mléko podle potřeby.
5.
Nakonec opatrně zamíchejte bílky (sníh). Pečte na 190 °C asi 1 hodinu, vypněte a nechejte v teple.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
20 min příprava 1 hod vaření 3 hod celkem |
Množství: | 15 × porce |
Autor: | Ráďa 78 |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 7 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
317.60 kcal |
Protein |
5.00 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
46.49 g
28.63 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
12.36 g
6.14 g
|
Reklama
Reklama