Ovocný dort s mascarpone a bílou čokoládou
- Přidat foto
-
Reklama
Výborný dort plněný ovocem s příjemnou sladce kyselou chutí. Krém je jednoduchý a dort nepotřebuje výrazné zdobení. Korpus vyběhne vysoký a dovoluje prokrojení na dva řezy. Ke zdobení jsou použity plátky mandlí, čerstvé ovoce a část krému je dobarvena potravinářským barvivem. Šlehačkový základ krému a čerstvé ovoce vyžaduje konzumaci do dvou až tří dnů.
Reklama
Ingredience
Krém
Do náplně a na ozdobu
Korpus
Postup přípravy
1.
Na korpus oddělíme žloutky a bílky, vymažeme dortovou formu máslem, vysypeme ji hrubou moukou.
2.
Žloutky šleháme s cukrem, dokud hmota není bílá. Poté postupně zašleháme vodu a olej. Přidáváme po lžících a střídavě.
3.
Mouku smícháme s práškem do pečiva a se směsí smícháme vařechou. Ušleháme tuhý sníh z bílků a soli.
4.
Sníh opatrně vařenou smícháme s těstem a ihned vkládáme do rozehřáté trouby. Pečeme na 180 °C do zezlátnutí.
5.
Korpus necháme zcela vychladnout a prokrojíme na dva řezy.
6.
Vyšleháme mascarpone s tvarohem a smícháme postupně s rozpuštěnou bílou čokoládou.
7.
Obě vnitřní patra natřeme krémem, do jednoho dáme borůvky do druhého patra na kostičky nakrájené jahody.
8.
Krémem zatřeme boky a vršek dortu, dozdobíme a dáme alespoň na 5 hodin vychladit.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
1 min příprava 40 min vaření 12 hod celkem |
Množství: | 15 × porce |
Autor: | Ráďa 78 |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 22 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
411.75 kcal |
Protein |
7.69 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
37.43 g
25.57 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
25.74 g
13.38 g
|
Reklama
Reklama