Rychlé vepřové na smetaně

Oblíbenou omáčku ke kuřeti na paprice můžete podávat i s libovým vepřovým masem. Pokud si pomůžete varem v tlakovém hrnci, budete mít rychle hotovo. Vepřové na smetaně se hodí ke knedlíkům i těstovinám, u nás připravujeme na velké rodinné oslavy.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Vepřovou kýtu nakrájíme na tenké plátky a z obou stran osolíme a opepříme. Na pánvi rozehřeje část sádla a z obou stran maso postupně orestujeme. Restované plátky odkládáme stranou.
2.
Mezitím rozehřejeme v tlakovém hrnci další část sádla a restujeme na kostičky nakrájenou cibulku zasypanou 4 lžícemi papriky. Zalijeme vývarem (používám zavařený a připravený předem) a vložíme plátky masa.
3.
Přidáme sůl, pepř, celý pepř, nové koření a bobkový list. Dolijeme vodou tak, aby maso bylo téměř celé ponořené.
4.
Vaříme pod tlakem 40 minut. Scedíme. Vývar dáme stranou a plátky masa také.
5.
Na sádle připravíme jíšku z mouky, zaprášíme paprikou. Zalijeme mlékem na hustou kaši. Postupně rozředíme vývarem, než získáme požadovanou hustotu. Dochutíme solí a pepřem. Vypneme a vmícháme zakysanou smetanu.
6.
Do omáčky vrátíme plátky masa a jen krátce prohřejeme.

Od: Iva V, 4.4.2023

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 10 min příprava
40 min vaření
50 min celkem
Množství: 12 × porce
Autor: Iva V
Cena ingrediencí: 1 × porce = 30 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
329.35 kcal
Protein
29.44 g
Sacharidy
z toho cukr
7.45 g
3.32 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
20.06 g
8.03 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama