Rychlé vepřové na smetaně
- Přidat foto
-
Reklama
Oblíbenou omáčku ke kuřeti na paprice můžete podávat i s libovým vepřovým masem. Pokud si pomůžete varem v tlakovém hrnci, budete mít rychle hotovo. Vepřové na smetaně se hodí ke knedlíkům i těstovinám, u nás připravujeme na velké rodinné oslavy.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Vepřovou kýtu nakrájíme na tenké plátky a z obou stran osolíme a opepříme. Na pánvi rozehřeje část sádla a z obou stran maso postupně orestujeme. Restované plátky odkládáme stranou.
2.
Mezitím rozehřejeme v tlakovém hrnci další část sádla a restujeme na kostičky nakrájenou cibulku zasypanou 4 lžícemi papriky. Zalijeme vývarem (používám zavařený a připravený předem) a vložíme plátky masa.
3.
Přidáme sůl, pepř, celý pepř, nové koření a bobkový list. Dolijeme vodou tak, aby maso bylo téměř celé ponořené.
4.
Vaříme pod tlakem 40 minut. Scedíme. Vývar dáme stranou a plátky masa také.
5.
Na sádle připravíme jíšku z mouky, zaprášíme paprikou. Zalijeme mlékem na hustou kaši. Postupně rozředíme vývarem, než získáme požadovanou hustotu. Dochutíme solí a pepřem. Vypneme a vmícháme zakysanou smetanu.
6.
Do omáčky vrátíme plátky masa a jen krátce prohřejeme.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
10 min příprava 40 min vaření 50 min celkem |
Množství: | 12 × porce |
Autor: | Iva V |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 30 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
329.35 kcal |
Protein |
29.44 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
7.45 g
3.32 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
20.06 g
8.03 g
|
Reklama
Reklama