Dalamánky s žitnou moukou a slunečnicí

Domácí dalamánky jsou jednoduché a krásně voňavé. Nejlépe chutnají ještě teplé s máslem. U dalamánků neuspěchejte kynutí, vkládejte do trouby až ve chvíli, kdy dalamánky na připraveném plechu zdvojnásobí objem.

Reklama

Ingredience

Na posypání

Množství na
+
  porce

Postup přípravy

1.
Nejprve promícháme mouky, kmín, sůl, slunečnicová semínka a cukr. Uděláme důlek, vsypeme droždí a zalijeme vlažným mlékem.
2.
Necháme 10 minut v pokojové teplotě a vložíme do robotu. Přidáme sádlo.
3.
Dáme vypracovat těsto a na teplém místě jej necháme kynout.
4.
Po vykynutí tvarujeme dalamánky a dáme je kynout pod utěrku na plech s pečícím papírem.
5.
Jakmile nakynou, pečeme na 190 °C asi 15 až 20 minut.

Od: Iva V, 4.4.2023

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
446.63 kcal
Protein
10.68 g
Sacharidy
z toho cukr
68.20 g
3.62 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
12.86 g
4.01 g

Detailní rozpis

Reklama
Reklama