Cizrnová polévka

Jemná smetanová polévka, která vás zasytí. Můžeme podávat s opečeným chlebem a čerstvou řeřichou.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
V hrnci si rozehřejeme olej a zpěníme na něm na kousky nakrájenou cibuli.
2.
Přidáme nakrájený česnek, kmín a vsypeme předem uvařenou cizrnu. Krátce opražíme, zalijeme vodou zhruba 1,2 litru.
3.
Vložíme bujón, osolíme, opepříme a přivedeme k varu. Vaříme asi 20 minut.
4.
Poté odstavíme z plotny a tyčovým mixérem rozmixujeme. Přilijeme smetanu na zjemnění a podle chuti dochutíme.
5.
Podáváme s opečeným chlebem a čerstvou řeřichou.

Od: Petuler, 4.4.2023

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 5 min příprava
30 min vaření
35 min celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Petuler
Cena ingrediencí: 1 × porce = 14 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
520.93 kcal
Protein
22.32 g
Sacharidy
z toho cukr
55.50 g
14.01 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
18.94 g
5.43 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama