Pečený "smažák"

Smažák! Kdo by ho nemiloval? A tuhle lehčí, pečenou verzi s mozzarellou si určitě zamilujete také – a pro úplné odlehčení můžete místo klasické použít light a místo obyčejné mouky zvolit špaldovou.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Mozzarellu si nakrájíme na 3 přibližně stejné plátky a vysušíme je papírovým ubrouskem, abychom se zbavili přebytečné vody.
2.
Jednotlivé plátky obalíme v mouce, následně v osoleném rozkvedlaném vejci a nakonec v kukuřičných lupíncích.
3.
Obalené kousky necháme cca 30 minut v mrazáku, aby při pečení tolik nevytekly.
4.
Poté pečeme při 180°C asi 10 minut – kontrolujeme, zda mozzarella moc neteče nebo se nám nepřipalují lupínky.
5.
Nejlépe chutná s vařeným bramborem a domácí tatarkou či majonézou. Dobrou chuť! :-)

Od: Zuzana, 8.4.2023

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 45 min příprava
10 min vaření
55 min celkem
Množství: 1 × porce
Autor: Zuzana
Cena ingrediencí: 1 × porce = 27 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
423.84 kcal
Protein
40.21 g
Sacharidy
z toho cukr
6.40 g
1.71 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
25.59 g
14.96 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama