Pečený "smažák"
- Přidat foto
-
Reklama
Smažák! Kdo by ho nemiloval? A tuhle lehčí, pečenou verzi s mozzarellou si určitě zamilujete také – a pro úplné odlehčení můžete místo klasické použít light a místo obyčejné mouky zvolit špaldovou.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Mozzarellu si nakrájíme na 3 přibližně stejné plátky a vysušíme je papírovým ubrouskem, abychom se zbavili přebytečné vody.
2.
Jednotlivé plátky obalíme v mouce, následně v osoleném rozkvedlaném vejci a nakonec v kukuřičných lupíncích.
3.
Obalené kousky necháme cca 30 minut v mrazáku, aby při pečení tolik nevytekly.
4.
Poté pečeme při 180°C asi 10 minut – kontrolujeme, zda mozzarella moc neteče nebo se nám nepřipalují lupínky.
5.
Nejlépe chutná s vařeným bramborem a domácí tatarkou či majonézou. Dobrou chuť! :-)
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
45 min příprava 10 min vaření 55 min celkem |
Množství: | 1 × porce |
Autor: | Zuzana |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 27 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
423.84 kcal |
Protein |
40.21 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
6.40 g
1.71 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
25.59 g
14.96 g
|
Reklama
Reklama