Rychlé kotlety s rajčaty z tlakového hrnce
- Přidat foto
-
Reklama
Kotlety se perfektně upravují dušením, maso není nikdy suché. Pokud si vezmete na pomoc tlakový hrnec, budete mít kotlety měkké už za 30 minut. Výborná a chutná rychlovka k večeři, když není času nazbyt. Jako příloha se hodí těstoviny.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Vepřové kotlety jen mírně naklepeme, z obou stran osolíme a opepříme. V tlakovém hrnci rozehřejeme lžíci sádla a kotlety krátce restujeme z obou stran. Zalijeme pasírovanými rajčaty.
2.
Přidáme trochu vody, nemusí to být 1 hrnek, záleží na šířce tlakového hrnce, aby kotlety byly zcela ponořeny.
3.
Přidáme bazalku, provensálské koření, sůl a pepř. Vaříme pod tlakem 30 minut.
4.
Vyjmeme maso a připravíme omáčku. Rozehřejeme 2 lžíce sádla, vmícháme 2 lžíce mouky a necháme zrůžovět. Zaléváme omáčkou, rozmícháme.
5.
Dochutíme cukrem, solí, můžeme přidat špetku chilli. Nakonec vmícháme smetanu a hned vypneme. Do omáčky vrátíme plátky masa a necháme prohřát.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
5 min příprava 45 min vaření 50 min celkem |
Množství: | 5 × porce |
Autor: | Ráďa 78 |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 38 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
445.01 kcal |
Protein |
37.49 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
10.82 g
6.20 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
28.11 g
13.64 g
|
Reklama
Reklama