Hovězí sekaná pečeně
- Přidat foto
-
Reklama
Hovězí sekaná pečeně je klasickým jídlem, které se hodí pro rodinné večeře, ale i pro slavnostní příležitosti. Toto jídlo je ideální pro milovníky masa a jeho příprava není nijak složitá. V tomto receptu si ukážeme, jak připravit křupavou kůrku na povrchu a jak si uchovat šťavnatost a chuťový zážitek. Bude to perfektní jídlo pro jakoukoli příležitost a vaše rodina či hosté si ho jistě oblíbí.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Rohlíky si nakrájíme na kostičky, zalijeme mlékem a necháme mléko vsáknout.
2.
Do mísy vložíme maso, rohlíkové kostičky i s mlékem. Zpracujeme rukama.
3.
Dále přidáváme všechny ingredience – vejce, česnek, majoránku, kmín, sůl a pepř.
4.
Pokud máme směs řidší než bychom chtěli, přidáme strouhanku. Opět vše ručně promícháme tak, aby se ingredience krásně spojily.
5.
Nakonec utvoříme šišku, kterou dáme do pekáčku potřeného olejem. Do hrnečku si připravíme studenou vodu a povrch sekané kompletně potřeme vodou.
6.
Troubu předehřejeme na 200°C a sekanou asi 10 minut zapékáme, aby se zatáhl povrch.
7.
Snížíme teplotu na 150°C a asi 45 minut za občasného podlévání pečeme do křupava.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
15 min příprava 55 min vaření 1 hod 10 min celkem |
Množství: | 5 × porce |
Autor: | Zuzana |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 41 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
460.84 kcal |
Protein |
50.23 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
4.24 g
1.96 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
12.29 g
4.94 g
|
Reklama
Reklama