Hovězí sekaná pečeně

Hovězí sekaná pečeně je klasickým jídlem, které se hodí pro rodinné večeře, ale i pro slavnostní příležitosti. Toto jídlo je ideální pro milovníky masa a jeho příprava není nijak složitá. V tomto receptu si ukážeme, jak připravit křupavou kůrku na povrchu a jak si uchovat šťavnatost a chuťový zážitek. Bude to perfektní jídlo pro jakoukoli příležitost a vaše rodina či hosté si ho jistě oblíbí.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Rohlíky si nakrájíme na kostičky, zalijeme mlékem a necháme mléko vsáknout.
2.
Do mísy vložíme maso, rohlíkové kostičky i s mlékem. Zpracujeme rukama.
3.
Dále přidáváme všechny ingredience – vejce, česnek, majoránku, kmín, sůl a pepř.
4.
Pokud máme směs řidší než bychom chtěli, přidáme strouhanku. Opět vše ručně promícháme tak, aby se ingredience krásně spojily.
5.
Nakonec utvoříme šišku, kterou dáme do pekáčku potřeného olejem. Do hrnečku si připravíme studenou vodu a povrch sekané kompletně potřeme vodou.
6.
Troubu předehřejeme na 200°C a sekanou asi 10 minut zapékáme, aby se zatáhl povrch.
7.
Snížíme teplotu na 150°C a asi 45 minut za občasného podlévání pečeme do křupava.

Od: Zuzana, 19.4.2023

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 15 min příprava
55 min vaření
1 hod 10 min celkem
Množství: 5 × porce
Autor: Zuzana
Cena ingrediencí: 1 × porce = 41 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
460.84 kcal
Protein
50.23 g
Sacharidy
z toho cukr
4.24 g
1.96 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
12.29 g
4.94 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama