Domácí kečup
- Přidat foto
-
Reklama
Domácí kečup je skvělou alternativou ke klasickému kečupu zakoupenému v obchodě. Když si jej vyrobíte sami, můžete si být jistí, že neobsahuje umělé konzervanty, barviva a přidaný cukr. Navíc si můžete přizpůsobit chuť svému vkusu. V tomto receptu vám ukážu, jak snadno a rychle si připravit domácí kečup plný lahodných přírodních chutí.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Do připraveného kastrolu si nandáme omytá a přepůlená hodně zralá rajčata, očištěná jablíčka i se slupkou, oloupanou a nahrubo nasekanou cibuli.
2.
Přidáme ocet, cukr a veškeré koření. Koření si můžeme dát do zvláštního obalu, abychom ho potom nemuseli lovit z kastrolu.
3.
Zeleninu vaříme do zhoustnutí, za občasného míchání, asi 1 hodinu. Záleží na vodnatosti rajčat. Pokud máme kvalitní kastrol míchat nemusíme.
4.
Potom vyndáme obal s kořením a směs na kečup ponorným mixerem rozmixujeme. Kečupovou směs propasírujeme přes husté síto a kečup si horký nalijeme do skleniček. Kečup sterilujeme 20 minut.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: | 1 hod 30 min celkem |
Množství: | 10 × porce |
Autor: | Zuzana |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 16 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
122.76 kcal |
Protein |
2.20 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
25.55 g
23.92 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
0.54 g
0.09 g
|
Reklama
Reklama