Francouzský toast
- Přidat foto
-
Reklama
Tato sladká snídaně je velmi oblíbená po celém světě a její příprava je velmi jednoduchá. Křupavé plátky chleba namočené v mléce s vejci, osmahnuté na másle, posypané cukrem a skořicí, vytvoří dokonalou kombinaci sladkosti a křupavosti. Tuto pochoutku můžete podávat s ovocem, javorovým sirupem nebo jakýmkoliv dalším toppingem, který si oblíbíte.
Reklama
Ingredience
Na ozdobu
Postup přípravy
1.
V míse si metličkou vyšleháme vejce, mléko, muškátový oříšek, skořici, vanilkové aroma a cukr.
2.
Na středním ohni v pánvi rozehřejeme máslo.
3.
Plátky toustového chleba namočíme ve vaječné směsi tak, aby chléb zcela nasákl. V pánvi na velmi nízkém ohni smažíme na másle dozlatova z obou stran.
4.
Po upečení tousty posypeme moučkovým cukrem, podle chuti i skořicí.
5.
Dle chuti podáváme s jogurtem, tvarohem, ovocem, marmeládou, libovolnou polevou, javorovým sirupem či jen tak samotné... Dobrou chuť!
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
10 min příprava 15 min vaření 25 min celkem |
Množství: | 2 × porce |
Autor: | Zuzana |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 17 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
540.46 kcal |
Protein |
14.38 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
52.98 g
33.25 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
30.32 g
17.31 g
|
Reklama
Reklama