Francouzský toast

Tato sladká snídaně je velmi oblíbená po celém světě a její příprava je velmi jednoduchá. Křupavé plátky chleba namočené v mléce s vejci, osmahnuté na másle, posypané cukrem a skořicí, vytvoří dokonalou kombinaci sladkosti a křupavosti. Tuto pochoutku můžete podávat s ovocem, javorovým sirupem nebo jakýmkoliv dalším toppingem, který si oblíbíte.

Reklama

Ingredience

Na ozdobu

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
V míse si metličkou vyšleháme vejce, mléko, muškátový oříšek, skořici, vanilkové aroma a cukr.
2.
Na středním ohni v pánvi rozehřejeme máslo.
3.
Plátky toustového chleba namočíme ve vaječné směsi tak, aby chléb zcela nasákl. V pánvi na velmi nízkém ohni smažíme na másle dozlatova z obou stran.
4.
Po upečení tousty posypeme moučkovým cukrem, podle chuti i skořicí.
5.
Dle chuti podáváme s jogurtem, tvarohem, ovocem, marmeládou, libovolnou polevou, javorovým sirupem či jen tak samotné... Dobrou chuť!

Od: Zuzana, 30.4.2023

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 10 min příprava
15 min vaření
25 min celkem
Množství: 2 × porce
Autor: Zuzana
Cena ingrediencí: 1 × porce = 17 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
540.46 kcal
Protein
14.38 g
Sacharidy
z toho cukr
52.98 g
33.25 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
30.32 g
17.31 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama