Knedlíky s vejci jsou tradiční české jídlo, které se skládá z klasických houskových knedlíků a vajec. Můžete připravit jako rychlý hlavní chod a podávat se zeleninovým salátem nebo kyselým okurkem.
Ingredience (1 x porce)
Postup přípravy
V pánvi rozehřejeme olej a zpěníme na něm na drobno nakrájenou cibuli.
Přidáme na kostky nakrájené uzené maso a společně orestujeme.
Vsypeme na kostky nakrájený knedlík, opečeme ze všech stran. Osolíme, opepříme a vše zalijeme rozkvedlanými vejci.
Mícháme do ztuhnutí vajec. Podáváme posypané čerstvou nasekanou pažitkou.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 874.79 kcal |
Protein: 35.60 g |
Sacharidy: 69.76 g |
z toho cukr: 4.24 g |
Tuk: 48.61 g |
z toho nas. MK: 10.68 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3825-knedliky-s-vejci-a-uzenym-masem