Vepřová kapsa s uzeným masem a sýrem

Šťavnatá vepřová kapsa plněná uzeným masem a uzeným sýrem. Podávaná s omáčkou dochucenou medvědím česnekem a zjemněnou trochou smetany.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Maso opláchneme, ostrým nožem uděláme kapsu a dovnitř vložíme uzený bok a sýr. Můžeme spíchnout párátky ať nám při opékání dobře drží. Maso z vrchní strany osolíme ale opatrně, uzené věci vevnitř kapsy jsou dost slané a poté opepříme.
2.
Rozehřejeme olej v pánvi a kapsy z obou stran opečeme dozlatova. Poté vyndáme stranou.
3.
Do zbylého tuku vsypeme mouku, opražíme do hněda a zalijeme vodou. Vložíme bujón. Provaříme zhruba 5 minut do rozpuštění bujónu.
4.
Kapsy si vložíme do čistého hrnce a přes cedník na ně nalijeme šťávu. Přivedeme k varu, přikryjeme pokličkou a dusíme maso do změknutí. Zhruba 30-40 minut.
5.
Před dovařením přidáme medvědí česnek, přilijeme smetanu a můžeme podávat.

Od: Petuler, 4.5.2023

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 10 min příprava
50 min vaření
1 hod celkem
Množství: 2 × porce
Autor: Petuler
Cena ingrediencí: 1 × porce = 42 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
615.22 kcal
Protein
44.04 g
Sacharidy
z toho cukr
6.77 g
0.88 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
45.91 g
15.60 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama