Vepřová kapsa s uzeným masem a sýrem
- Přidat foto
-
Reklama
Šťavnatá vepřová kapsa plněná uzeným masem a uzeným sýrem. Podávaná s omáčkou dochucenou medvědím česnekem a zjemněnou trochou smetany.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Maso opláchneme, ostrým nožem uděláme kapsu a dovnitř vložíme uzený bok a sýr. Můžeme spíchnout párátky ať nám při opékání dobře drží. Maso z vrchní strany osolíme ale opatrně, uzené věci vevnitř kapsy jsou dost slané a poté opepříme.
2.
Rozehřejeme olej v pánvi a kapsy z obou stran opečeme dozlatova. Poté vyndáme stranou.
3.
Do zbylého tuku vsypeme mouku, opražíme do hněda a zalijeme vodou. Vložíme bujón. Provaříme zhruba 5 minut do rozpuštění bujónu.
4.
Kapsy si vložíme do čistého hrnce a přes cedník na ně nalijeme šťávu. Přivedeme k varu, přikryjeme pokličkou a dusíme maso do změknutí. Zhruba 30-40 minut.
5.
Před dovařením přidáme medvědí česnek, přilijeme smetanu a můžeme podávat.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
10 min příprava 50 min vaření 1 hod celkem |
Množství: | 2 × porce |
Autor: | Petuler |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 42 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
615.22 kcal |
Protein |
44.04 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
6.77 g
0.88 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
45.91 g
15.60 g
|
Reklama
Reklama