Uzená bílá polévka s tarhoňou
- Přidat foto
-
Reklama
Uzená polévka je typ polévky, která se vaří s uzeným masem, jako například uzeným vepřovým nebo hovězím. Uzené maso dodává polévce charakteristickou silnou chuť a vůni. Polévku před dokončením zjemníme mlékem. Podáváme s vařenou tarhoňou.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Uzená žebra opláchneme, vložíme do tlakového hrnce. Zalijeme vodou, přidáme koření, cibuli, česnek. Hrnec uzavřeme, přivedeme k varu a vaříme zhruba 30 minut. Poté odstavíme a necháme odejít páru, teprve potom můžeme hrnec otevřít.
2.
Mezitím si očistíme zeleninu a nastrouháme na jemno.
3.
Do hrnce nalijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Tarhoňu si propláchneme a vsypeme do vařící vody. Vaříme zhruba 10 minut. Poté scedíme, propláchneme a můžeme promazat trochou oleje.
4.
Uzený vývar si přecedíme, přidáme nastrouhanou zeleninu, na kousky nakrájené uzené maso a necháme přejít varem.
5.
Přilijeme mléko, vsypeme v ruce rozmělněnou majoránku. Podle chuti dokořeníme solí a pepřem.
6.
Podáváme s vařenou tarhoňou a nasekanou čerstvou petrželkou.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
10 min příprava 50 min vaření 1 hod celkem |
Množství: | 3 × porce |
Autor: | Petuler |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 10 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
758.74 kcal |
Protein |
41.87 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
39.41 g
9.31 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
48.09 g
19.15 g
|
Reklama
Reklama