Uzená bílá polévka s tarhoňou

Uzená polévka je typ polévky, která se vaří s uzeným masem, jako například uzeným vepřovým nebo hovězím. Uzené maso dodává polévce charakteristickou silnou chuť a vůni. Polévku před dokončením zjemníme mlékem. Podáváme s vařenou tarhoňou.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Uzená žebra opláchneme, vložíme do tlakového hrnce. Zalijeme vodou, přidáme koření, cibuli, česnek. Hrnec uzavřeme, přivedeme k varu a vaříme zhruba 30 minut. Poté odstavíme a necháme odejít páru, teprve potom můžeme hrnec otevřít.
2.
Mezitím si očistíme zeleninu a nastrouháme na jemno.
3.
Do hrnce nalijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Tarhoňu si propláchneme a vsypeme do vařící vody. Vaříme zhruba 10 minut. Poté scedíme, propláchneme a můžeme promazat trochou oleje.
4.
Uzený vývar si přecedíme, přidáme nastrouhanou zeleninu, na kousky nakrájené uzené maso a necháme přejít varem.
5.
Přilijeme mléko, vsypeme v ruce rozmělněnou majoránku. Podle chuti dokořeníme solí a pepřem.
6.
Podáváme s vařenou tarhoňou a nasekanou čerstvou petrželkou.

Od: Petuler, 4.5.2023

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 10 min příprava
50 min vaření
1 hod celkem
Množství: 3 × porce
Autor: Petuler
Cena ingrediencí: 1 × porce = 10 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
758.74 kcal
Protein
41.87 g
Sacharidy
z toho cukr
39.41 g
9.31 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
48.09 g
19.15 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama